Parim näide tõestamaks, et liigsed kilod ei takista ühelgi tõeliselt säraval ja andekal naisel meelelahutusmaailma tippu jõudmast, on teletäht Oprah Winfrey. Möödunud aastal teenis ta ajakirja Forbes andmeil 275 miljonit dollarit, jättes kaugele selja taha näiteks Madonna (110 miljonit dollarit).

Rängast lapsepõlvest hoolimata (tänavalapse-elu, söömishäired, seksuaalne kuritarvitamine, rasedus teismelisena jms) suutis Oprah välja võidelda edu meelelahutusmaailmas — 32-aastaselt sai ta esimese naissoost mustanahalinsena omanimelise telesaate, mis on juba 21. hooaega järjest olnud USA vaadatuim jutusaade. Forbesi andmetel on Oprah praegu maailma mõjuvõimsaim kuulsus. Ehkki ta elab koos ettevõtja Stedham Grahamiga juba aastast 1986, pole Winfreyl lapsi.

Pidev võitlus kehakaaluga

Oprah on olnud terve elu oma kehakaaluga rahulolematu. Halvimatel aegadel kaalus ta 107 kilo, kuid 1988. aastal põhjustas ta sensatsiooni, tuues stuudiosse kärutäie rasva, mis sümboliseeris tema toonast 30-kilost kaalukaotust. Kaalust oli ta maha võtnud valgujookide abil. 1990. aasta lõpul möönis ta siiski, et suurem osa kaotatud 30 kilost on tagasi. “Ma ei pea enam iialgi dieeti!” tõotas ta.

Ent 1994. aastal lõpetas Oprah võidukalt USA mereväe maratoni ning 1996 palkas ta tunnustatud personaaltreeneri Bob Greene’i, kuulutades, et kehakaalu kõikumised peavad möödanikuks saama.

2006. aastal kaalus Oprah enda sõnul 72 kilo. Kahe aastaga on 18 kilo juurde kogunenud. “Olin nii stressis, hakkasin sööma, mida aga hing ihaldas — ja see ei mõju kunagi hästi.” Oprah tõdeb, et tunneb oma kaaluteema tõttu piinlikkust. “Mulle käib üle mõistuse, et pärast kõiki neid aastaid, kõiki neid asju, mida ma teha oskan, räägin endiselt oma kehakaalust. Vaatan oma saledamat mina ja mõtlen: “Kuidas ma sel jälle juhtuda lasin?”

Oprah`pihtimust tema kaalutõusu kohta vaata SIIT (inglise keeles).

Paljuski on Oprah’ kaalutõusu siiski tinginud 2007. aastal diagnoositud kilpnäärmeprobleemid ning selle tervisehäda põhjustatud jõetus, väsimus, unetus. Nüüd väidab Winfrey, et tema eesmärk pole enam olla sale, vaid tugev, terve ja heas vormis. Diiva võitlusest liigsete kilodega võib regulaarselt lugeda internetileheküljelt www.oprah.com.

Karm ja saladuslik Queen Latifah

Ameerika räppar-hip-hoppar, seitsmekordne Grammy muusikaauhinna nominent Queen Latifah on sealse show-biz’i üks tuntumaid staare: laulja, näitleja, laulukirjutaja, muusikaprodutsent, kes on müünud miljoneid heliplaate kogu maailmas. 2006. aastal kuulutas ajakiri Glamour Queen Latifah’ koos Sandra Bullockiga aasta naisteks. “Võtsin nimeks Queen, sest ema ütles mulle, et kõik naised on kuningannad ja neid peaks ka niimoodi kohtlema,” ütles ta, kelle õige nimi on Dana Elaine Owens.

Pilvitu aga pole olnud temagi elu. Alles tänavu kevadel rääkis Latifah esimest korda, kuidas teda seksuaalselt kuritarvitas lapsepõlves teismeline poiss, kes oli talle lapsehoidjaks palgatud. “Ma ei rääkinud sellest kellelegi. Matsin selle lihtsalt nii sügavale, kui suutsin, ja hoidsin inimestega distantsi, ” ütleb Queen Latifah. Staar on veendunud, et üleelamine lapsepõlves on jätnud tema hilisematele inimsuhetele ränga pitseri. “Ma ei lase inimesi endale päris lähedale. Ma oleksin võinud juba aastaid tagasi abielluda, aga mul oli probleeme pühendumisega.”


Siiski hakkasid möödunud aasta lõpus levima kuuldused, nagu kavatseks ta oma pikaaegse partneri Jeannette Jenkinsiga ametlikult abielluda. See on Queen Latifah’le suur samm, sest avalikult pole ta oma partnerit veel isegi maininud. Arvatavasti kardab Latifah, et uudis tema lesbilisusest võib maksta talle filmirolle. Ka on Queen Latifah öelnud, et ei taha raisata oma energiat tema seksuaalset orientatsiooni puudutavate kuulujuttudega tegelemisele. Ka Jeannette pole avalikult oma naistelembust kinnitanud ning ajas udujuttu, nagu oleks ta kihlatud hoopis meesterahvaga. Lähedalolevate isikute sõnul on armunutel plaanis aga abielutseremoonia perekonna ja lähimate sõpradega.

Oscar parimate rindade eest

1992. aastal hukkus staari vend Lancelot Jr. mootorrattaõnnetuses. Ratta oli Queen Latifah vennale ostnud kaks nädalat varem. Seniajani kannab staar saatusliku mootorratta süütevõtit kaelas ning on pühendanud vennale ka laulu “Black Reign”. Latifah on üle elanud ka relvastatud autoärandamise, mis lõppes verevalamise ja ühe tema sõbra surmaga. 1996. aastal arreteeriti ta ise süüdistatuna laetud relva ja marihuaana omamises. Oma 1999. aastal ilmunud autobiograafias tunnistab ta, et on põdenud raskekujulist depressiooni ja olnud narkosõltlane.

Jääaeg ja Queen Latifah

Hea suuvärk pole Latifah’d kunagi maha jätnud. Kui ta 2002. aastal kaotas Catherine Zeta-Jonesile naiskõrvalosatäitja Oscari “Big Mama” rolli eest filmis “Chicago”, teatas ta, et tahab oma rindadele auhinda. “Üks Oscar peaks antama ka kategoorias “parimad rinnad filmis”. Sellisel juhul võidaksin selle trofee küll mina,” on Queen Latifah enesekindel. Kahjuks tuli tal juba aasta hiljem oma hiiglaslikku rinnapartiid kirurgiliselt vähendada lasta, sest need põhjustasid naisele pidevaid seljavalusid.

Queen Latifah`pihtimus kehakaalutõusu kohta (inglise keeles):

Tänavu jaanuaris otsustas Latifah, kes seni oli seni oma kehakaalu muretult suhtunud, ühineda kuulsa ameerika dietoloogi Jenny Craigi kaalukaotusprogrammiga. “See on mu esimene samm tervise parandamisel — tahan kaotada 5–10% oma senisest kehakaalust (umbes 16 kilo). Tahan innustada ka teisi oma tervise eest rohkem hoolt kandma,” ütleb staar, kel muretsemiseks on põhjust — tema vanaema suri suhkruhaigusesse.

Beth Ditto: moemaailma suurim skandaal

28-aastane neidis on Ameerika punklauljatar ning lesbiaktivist, kes kaalub 170-sentimeetrise pikkuse juures 95 kilo. Sellest hoolimata on ta vapustav: poseeris alasti ajakirja Love kaanel, demonstreerides oma lumivalgeid rubenslikke kehavorme, tulipunaseid huuli ja ruuget juukselakka. Ajakirja Attitude kaanel astus Ditto üles mustas lateksminikostüümis.

“Olen paks feministlik lesbi Arkansasest,” skandeerib Ditto. Ta kasvas üles Searcys, väikeses konservatiivses linnakeses. Ning ehkki tema paremale õlale on tätoveeritud “Ema” ning ta kõneleb lapsepõlvest huumoriga, väidab ta ometi, et kasvas üles ebamugavas keskkonnas, kus oli raske oma seksuaalsusega toime tulla. “Lapsena olin ma täielik hull. Ma ei suutnud taluda elu, kus naised küpsetavad köögis tänupühakalkunit, mehed samal ajal vahivad telekast ragbit. Tahtsin sealt minema!”

Suure skandaali põhjustas USA-s tema 2006. aastal antud intervjuu, kus ta muu hulgas jutustas: “Lapsepõlves sõime sageli hautatud oravaid. Arkanseses on see kombeks. Mu onupoeg võttis oma püstoli ja hakkas neid läbi akna tulistama. Siis võttis ta neilt naha maha ja ema tegi oravahautist. Meie, lapsed, mängisime pärast sabadega.”
Nüüdseks on Beth teinud hiilgava tähelennu. Tema bändil Gossip on mitu edukat plaadilepingut. Tema häält võrreldakse Aretha Franklini, Janis Joplini ja Debbie Harry omaga. Ajakiri The New Musical Express kirjeldab teda kui tulevast rokijumalannat.

Kõige rohkem on Beth aga mõjutanud moemaailma. Teda peetakse juba praegu stiiliikooniks, kel on moefirmas Evans omanimeline rõivakollektsioon. Ta armastab ka ise narruseni rõivaid ning Bethil on kombeks oma kontsertidel striptiisi teha.

Beth on usinalt sõna võtnud moetöösturite suhtes, kes “toodavad ilusaid mudeleid kuni suuruseni 14. Mõned lõpetavad tootmise juba suuruse 12 juures. Aga mida peavad tegema naised, kes kannavad suurust 20?” Kaks aastat tagasi kakles ta raevukalt Briti odavrõivaketiga TopShop, kes oli nõus küll tegema Dittost fotoseeria reklaamimaks tema bändi, kuid ei soovinud teda kasutada rõivamodellina. “Häbi teile, moetööstuses töötavad geid, kes kohtlevad naisi nagu nukke, ülistades nullsuurust,” andis Ditto karmi hinnangu.