Saaks need valimised juba läbi! Minusugune lihtne naisterahvas on nüüd nagu kits kahe heinakuhja vahel: peaminister Rõivas nõuab igalt perelt kolme last, riigikogulasest arst Vassiljev aga saamatute meeste naiste hoogsteriliseerimist. Mida ma siis tegema peaks?

See on selge, et riigi püsimajäämiseks oleks tarvis lapsi ja lastele on tarvis isasid, kes emasid lisaks emotsionaalsele toetusele ka majanduslikult toetavad. Juba koopaaegadel hoidsid naised tuld ja mehed muretsesid söögipoolise eest.

Ma ei tea ühtki naist, kes oleks nõus kasvõi ainult kohtama minema mehega, kes ei jaksaks vähemalt enda kohvi eest maksta ehk et isegi kohtingupartneriks valitakse isane, kes endaga majanduslikult hakkama saab, mis siis veel lapse isaks valimisest rääkida. Ja pigem eelistab naine ikka meest, kes lisaks enda ja naise kohvi eest maksmisele suudab perele tagada ka elukoha, toidu ja muu elementaarse (hüved toovad ainult lisapunkte).

Eeldades, et Eestis on mehi ka surnuks joomise või õnnetustesse sattumise statistikat arvestamata vähem kui naisi, on aga üsna tõenäoline, et mõnel naisel tuleb leppida ka kehvema mehepojaga. Sel juhul võtab mõtlemisvõimeline naine ise riski ja on ilmselt mõelnud, millega oma järeltulijaid toidab-katab, olgu selleks siis emapalk, vanemate toetus vms.

Neile naistele, kes ehk ikka veel arvavad, et lapsed peavad sündima armastusest või et annab jumal lapse, annab ka leiva, oleks ehk tõesti enne hoogsteriliseerimise käivitumist tarvis doktor Vassiljevi välja töötatud testi, millega terad sõkaldest ehk vastutustundlikud mehed vastutustundmatutest eraldada.