Igasugu veebiportaalides jagatakse nõuandeid, mis seksinippe voodis kasutada või kuidas üldse mehi rajalt maha tõmmata. Kuskil aga pole juttu sellest, kui palju keskmine naine üldse seksib. Jah, ma saan aru, et suhte algfaasis võib seksida kui igiliikur ja väsimust ei tulegi. Kui suhe kestnud juba kauem, siis vast kolm-neli korda nädalas. Või on seegi liialdus? Mu viimane suhe kestis ligi kaks aastat ja lõpupoole tuli perioode, kus me ei seksinud isegi terve nädala. Seegi on tagasihoidlikult öeldes. Kord olin töö tõttu kaks nädalat Stockholmis ehk paus venis veel pikemaks. Olen ka olnud suhtes, kus seksisin vahel kohustusest. Kahtlustan, et kallim tegi seda sama. Nagu plaanimajandus: peab ära tegema.

Tinderi-sekspartnerid pole minu jaoks

Aga pärast eelmise suhte lõppu olengi maakeeli kuival. Ma ei jaksaks otsida Tinderi vahendusel seiklusi stiilis — tere, portugallane Diego! Saaks kokku, jooks paar jooki ja seksiks. Tean naisi, kes otsivadki selliseid kaaslasi. Mõnikord on need Diegod sellised, kes on Tallinnast läbisõidul ehk tead ette, et ongi tegu üheöösuhtega ja kunagi neid enam nägema ei pea.

Nii arvutasingi kokku, et ma seksisin viimati kaheksa kuud tagasi. Alguses ehmatasin päris ära, kaheksa kuud tundub pika ajana. Või, kas ikka on? Kui vaadata Hollywoodi filme ja lugeda suhterubriikidest lugusid, jääb küll vahel mulje, et osa naisi muud ei teegi kui seksivad. Selle kõrval hakka või mõtlema, et olen vanatüdruk, kes peaks tormama poodi vibraatoreid ostma, panema taustaks mängima mõne pisarakiskuja ja olukorraga leppima. Rong on ammu läinud.

Aga samas mõtlen, kas kaheksa kuud on nii imelik või mitte. Kui mõtlen peoloomadest sõbrannade peale, siis nemad kindlasti ahhetaks, kui räägiksin oma seksiharjumustest. Nende jaoks on ju kirglikud ööd nii tavapärased!

Kuigi mulle vahel tundub, et osa jutte mõeldakse välja, et näida ägedamad. Pole vaid nii, et mehed kipuvad suurustama ja pool juttu juurde lisama, naised on samasugused. Pealegi, kui räägid, et sul oli kuum juhusuhe mõne välismaalasega, siis kes saakski kontrollida, kas räägid tõsijuttu või vahtisid nädalavahetusel telerist mõnda filmi ja unistasid, et tahaks samasuguste kõhulihastega meest enda kõrvale.

Seks võrreldav rattasõiduga: oskad korra, oskad igavesti

Neljakümnendates sõbranna tunnistas mulle kunagi ausalt, et pärast abielu purunemist ei seksinud ta ühegi mehega kaks aastat. Olin siis tükk maad noorem ja ehmatasin, kuidas selline asi üldse võimalik on. Nüüd, oma kaheksa kuuga, mis mul enam imestada. Tol korral ütlesin sõbrannale muidugi naljatamisi, et pole hullu, olgu või kümme aastat: seksimisega on kui rattasõiduga, õpid korra ära ja oskad terve elu. Nüüd vist peaks sama lauset endale korrutama.

Tegelikult ega ma muretse. Kohtan kedagi, siis kohtan ja küll järgneb ka kõik muu. Igatahes on paus parem kui hunnik üheöösuhteid, mis kuskile ei vii. Kõige hullemal juhul saad veel mälestuseks kaasa mõne suguhaigusega. Mis mind aga tõesti mõtlema paneb, et kas olen siis erandlik? Või on selline seksipaus eri eluetappidel igati normaalne?