Tundub, et mõisted “korralik”, “vähekasutatud” ja “heas korras” on paljudele ikka täiesti arusaamatud või siis tõesti üritataksegi inimestelt iga hinna eest raha välja petta. Teate, mida nimetatakse “väga korralikeks” riieteks Facebooki kasutatud riiete müügi gruppides? Need on sellised püksid näiteks, millel on põlved ja tagumik täiesti välja veninud, augud põlvedes ja alumised ääred narmendavad. “Vähekasutatud” pluus on näiteks selline, mis on pesus kokku tõmmanud ja siis alt äärest laiaks veninud ning mille rinnaesisel ilutsevad mõned moosiplekid.

Jalatsitega on olukord veel jubedam. “Nagu uued” jalatsid on kandadest katki või varbas on auk. “Koduhoovis trööpamiseks” mõeldud kummikute põhjades on praod, kus tulevad sisse nii vesi kui kivid. Üldiselt on kasutatuna müüki pandud lastejalatsid nii lääpas, et minu hinnangul kõlbavad need ainult prügikasti. Ja selge on ka see, et mitte ainult minu meelest ei ole see nii, sest miks muidu peavad müüjad oma kuulutust iga päev uuesti üles tõstma. Saage aru — kui olete kahe kuu jooksul oma 15euroste poriste ja aukudega tossude kuulutust upitanud ja keegi ei ole reageerinud, siis sellel on põhjus. Need ei kõlba müüki!

Mis mind veel tõsiselt imestama paneb, on see, et müüakse ulmelise hinna eest ka kasutatud aluspesu ja sokke. Topilised, väljaveninud, aukudega ja isegi kakaplekkidega aluspüksid on müügis igas grupis ja müüjad tõstavad aktiivselt oma kuulutusi nähtavamale kohale. Kas tõesti keegi ostab oma lapsele kellegi võõra poolt kasutatud aluspesu?

Iga kord imestan, et kas tõesti inimestel ei ole häbiraasugi sellist sodi müüki paisata ja täiesti kasutuskõlbmatute esemete eest meeletuid summasid küsida? Mind ajab närvi, et ma pean surfama läbi sõna otseses mõttes prügikasti, et leida paar kuulutust, kus tõesti müüakse kvaliteetset, korralikku ja ilusat kaupa.