Alguses on kõik ju nii ilus. Hiljemalt mõne aasta pärast aga on see läbi. Ma ei mõtle kire kadumist ega tunnete jahtumist. Sellest palju hullem on usalduse purunemine. Illusioonide purunemine. Mees petab sind ja tuleb välja, et ta on seda juba tükk aega teinud.

Sina aga elasid usus, et olete teineteisel ainukesed. Kogu senine õnn variseb kokku. Mõne kuu pärast märkad, et elu on ikka veel sees ja kuidagi läheb elu ka edasi.

Selline asi nagu perekond on endiselt olemas. Mees tuleb õhtul koju ja läheb hommikul tööle, lapsegi saad lasteaeda viidud ja ise tööl käidud. Midagi oled ilmselt ka söönud, sest muidu poleks sa enam elus. Kõik toimib edasi, kuigi usaldus ja armastus on puruks. Mida teha, kas lõhkuda see võltspere lõplikult ja minna?

Räägid sõbrannadega, loed foorumeid ja kuulad teiste jutte. Selgub, et kõik elavadki niimoodi. Oled olnud see ainuke loll, kes uskus truudust ja ühtekuuluvust. Ja hakkad arvama, et kui võtaksid oma lapse ja seitse asja ning läheksid ja leiaksid uue mehe, läheks kõik samamoodi. Illusioon, värviline seebimull lõhkeks, maailm variseks jälle kokku. Milleks siis meest vahetada?

Vaatad kainema pilguga ümber ja märkad üle pika aja asju, mis on ju hästi. Laps on terve. Lapsel on lisaks emale ka isa. Lapse isa teenib hästi. Olete kena paar...

Ainult et voodis on pärast usalduse kadumist õõvastav tunne. Tahtsid meest paluda, et ta kasutaks kondoomi, sest sa ei taha suguhaigusi saada. Siis aga tundus see kuidagi kohatu ja jäid lootma, et ta kasutab kondoomi oma armukesega. Usud, et nii loll ta ikka ei ole, et haigusi koju tassib. Ja tõsi on, et seks ilma usalduseta ei lase täielikult nautida. Midagi jääb vahele ja segab.

Sellepärast vaatad ringi armukese järele, kellega ei segaks sind mingid tunded ega nende reetmine. Leiadki armukese ja varjad seda mehe eest hoolikalt. Teil on nüüd mõlemal teemad, millest ei räägita. See ei takista teil aga perekonda mängimast.

Kuna sa käid tööl, saaksid ka ihuüksi katuse pea kohale ja enda ja lapse toidetud. Mehe raha eest elate aga päris kallis korteris otse kesklinnas, teil on mõlemal head autod ja laps käib kallites huviringides. Saad endale lubada tipptasemel hoolitsust ja korralikke riideid. Milleks kõigest sellest loobuda ja minna otsima armastust? See, nagu selgus, on ju ainult illusioon.