Iga vähegi mõtlemisvõimeline naine käib tööl ja teenib raha, mille eest tasub vähemalt osaliselt arved, lastega seonduvad kulud või kui palk on tõesti pisike, siis vähemalt ainult enda kulutused. Rasedaks jäädes ja sünnitades on riigi poolt ette nähtud emapalk, mis on sama suur, kui naise töökohast saadud palk. Emapalka saadakse küll üsna lühikest aega, aga pärast seda lähevad naised tavaliselt tagasi tööle või leiavad endale mõne muu sissetulekuallika — kodus on võimalik poole kohaga tööd teha ja seda võimalust kasutatakse hoolega. Isegi need naised, kellel tõesti mitte mingit ametlikku sissetulekut, teevad midagigi, et endale taskuraha saada — müüvad hilpe, küpsetavad kooke, käivad lapsehoidjaks või koristavad kodusid. Ma tõepoolest ei tea mitte ühtegi naist, kes elaks 100% oma mehe rahakoti peal!

Aga neid naisi, kes mehi üleval peavad või on pidanud, tean küll. Mõned mehed olid vahepealse majanduskriisi ajal töötud ja perel oli ainult üks sissetulek — emapalk. Ei teinud need mehed juhutöid ega kõrvalprojekte, istusidki kodus ja olid töötud, samal ajal kui naised emapalga eest arveid maksid, lapsi üleval pidasid ja meest toitsid. Osad on aga sellised, kes kogu oma palga kas maha joovad, hobidele kulutavad või lihtsalt endale hoiavad. Ka selliseid, kes maksavad näiteks pangalaenuks või üüriks 150-200 eurot ja eeldavad, et naise hooleks jäävad kõik muud kulutused nagu kommunaalid, toit, riided, majampidamistarbed jne, on päris palju. Ise on maru uhked — minu naine küll minu rahakoti peal ei ela. „Minu naine küll ei ole muidusööja ega raisakotkas ega kullakaevaja!“ karjuvad need ossid, unustades, et tegelikult käivad kõik need nimetused nende endi kohta…

Ja mis megapalkadest need kommentaatorid räägivad, jääb mulle samuti arusaamatuks. Kas te, mehed-kommentaatorid, tõesti üritate väita, et teie 600-800eurone kuupalk on nii võimas, et võite end ülbelt pere ülalpidajaks nimetada? Sõna otseses mõttes rahateenija ja ülalpidaja saab olla ainult see mees, kelle sissetulek on vähemalt 2000 eurot, pealinnas isegi rohkem. Väiksema palgaga olete te tõenäoliselt ainult kaaspanustajad ja võiksite oma suu ka anonüümses kommentaariumis kinni hoida!