Olen tavaline noor naine, mul on mees ja kaks väikest last. Käime mehega mõlemad riigitööl ja teenime piisavalt, et ära elada, aga ega endale riiete ostmiseks eriti raha üle ei jää. Olen juba aastaid teinud kõik oma suuremad ostud välismaal, sest sealsed allahindlused on palju suuremad kui Eestis ja alla hinnatakse ka kvaliteetkaupu, mitte ainult masstoodangut. Kõik oma suuremad asjad — mantlid, joped, pidulikud kleidid, jalanõud jne — ostan kas Helsingist või Stockholmist. Parim aeg seda teha on just praegu jaanuaris, kui aled on kõige suuremad. Vahel käin ka suve lõpupoole, siis on ka päris häid pakkumisi.

See tasub tõesti ära. Lisaks pole reis Soome või Rootsi mingi raharöövel, nii palju häid pakkumisi on ja laevapileteid saab siit ja sealt ka puhtamuidu. Lisaks on selline reis alati üks hea viis sõbrannadega kvaliteetaega veeta. Me käime tavaliselt reisil kolmekesi või neljakesi sõbrannadega ja jääme vahel ka lausa paariks päevaks Helsingisse, sest ühe sõbranna endine kolleeg elab seal suures majas, kelle juures saame ööbida. Siis lisandub poes käimise rõõmule veel mõnus veiniõhtu kallite sõbrannade seltsis, kellega Eestis on kiire elustiili tõttu raske sellist aega leida. Lisaks on hea puhkus oma perest, mida on ka aeg-ajalt vaja.

Eestis ei meeldi mulle poes käia üldse. Noh, esimene põhjus on muidugi see, et nii häid pakkumisi ei ole. Aga on ka teisi põhjuseid. Nimelt mulle üldse ei meeldi šopates tuttavaid või mingeid suvalisi kolleege kohata, see on kuidagi nii ebamugav. “No tere, mida sa siis osta plaanid?“ — “Ah, vaatan niisama jne.” Piinlik! Muidugi võib ka välismaal poodides tuttavaid eestlasi kohata, aga päris nii suur see võimalus pole kui Eestis.

Ka kaubavalik on välismaal ikkagi parem ja on suurem võimalus soetada midagi, mida igal teisel naisel seljas pole. Lisaks meeldib mulle see, et vähemalt Helsingis ja Stockholmis ei tule müüjad tavaliselt kunagi küsima, kas nad saavad sind aidata, aga kui ise abi palud, on nad väga sõbralikud ja abivalmid. Eestis näeb liiga palju võltssõbralikkust, mis teeb ostlemise ebameeldivaks.

Naisteka lugejad, kus teie poes käite, kui natuke põhjalikumat garderoobiuuendust tarvis on?