"Mina lapsi ei oma, aga mul on olnud õnn töötada ülemuse alluvuses, kel oli väike laps ja kelle pidev nali oli: "Hehheee, ma võtan terve juuli vabaks, sest mul on laps nii väike ja sul last pole! Vaata ise, millal puhkad ja kas saad." Ehk et pole need väikeste laste emad alati nii õnnetud töö mõttes miskit ja ei tasu luua illusioone," väidab ta.

"Inimlikult on arusaadav, et väikese lapsega tuleb koju jääda, kui ta haige, aga kodukontor või mitte, ülejäänud töötajate jaoks tähendab see, et oma tavapärastele tööülesannetele tuleb lisa, sest esiteks selgub, et pooleteistaastase karjuva lapse kõrvalt on tal raske tööd teha. Teiseks, kõik tema vastused, info ja tegevused hilinevad. Seega, tavaliselt siiski on lapsega kodus haige kogu kollektiiv, kellega tööülesanded kokku puutuvad.

Vaielge vastu, aga selline on minu kogemus. Mitte, et ma ei mõistaks selliste olukordade paratamatust. Ma üldse ei süüdista emasid, aga mõned neist, kellele kogu aeg "liiga tehakse", peaks aru saama, et kui tema on haige lapsega kodus, siis teised peavad siiski kontoris oma ülesannetega hakkama saama ning neile ei halasta keegi. Nemad ju lapsega kodus ei ole ja see, et lisaülesandeid tekib, on nende probleem, mitte koduse ema oma."