Küsin: Miks te tahate astuda suvalt suhtesse, kui te ise ei ole selleks valmis?
Vaatate: saate elust aru ühel, illusioonidest kubiseval tasandil, kuid inimesena mõjutavad meid mitmed tasandid, kuna me oleme inimesed, elusolendid.

Olgu siis tegu naise või mehega. Kas siis vaid pelgalt mõni väike “kasu” (tehing nagu loo autor oma elu näeb, kui palju kasulikke tehinguid) väga eluvõõras lähenemine — näitab et TA ei ole inimene vaid asi. Käsitleb ennast eluta olendina.

See on normaalne inimvaenulikus ühiskonnas, kus inimestest kasvatataksegi elutud masinad, asjad mida saaks kasutada ja kui enam vaja ei ole siis ära visata (vanadekodud!!!)

Enne suhet teise toreda inimesega tuleb saada korda suhe iseendaga (hea, kui on olnud võimalus kasvada terves peres ema-isa, täis armastust ja sellega ka oskus ennast hoida-armastada).
Kui sa ei armasta ennast, ei suuda sa armastada ka teisi … teist osapoolt, kes on inimene ja armastust väärib.

Meestel on tõsine probleem ja konflikt sellega, et selles maailmas on nemad nõrgem pool, ei suuda iseseisvalt ammutada armastuse energiat ja ammutavad seda naistest. Kui nüüd naine ei oska või taha seda jagada on konflikt ja vägivald normaalne tagajärg mehe ellujäämiseks. See on alateadlik valik ja tegutsemine. Väheste oskustega mees kasutab vägivalda, tark (armastuses) mees valiks targa (armastuses) naise ja pakuks talle seda, mida naine vajab. Rumal naine isegi ei tea mida ta vajab — ta on õnnetu ja nõuab, et teda tehtaks õnnelikuks???

Huvitav on see, et armastuseta inimesed ei suuda teha tarku valikuid ja otsuseid — neil võib olla mõistust ja väga kvaliteetne informatsioon kuid ei suuda seda kõige paremal moel ja ajal kasutada, nii et tulemus oleks midagi muud, kui kahetsusväärne … puudub tarkus.

Olla õigel ajal, õiges kohas ja suhelda (teha koostööd) õigete inimestega — see on armastuse energias olemine. Tarkus tekib vaid armastusega küllastunud mõistuse ja südame harmoonilisel koostööl.

Tagajärjed nii inimesena või ühiskonnas tervikuna — näitab, kui palju on seal tarkust (ehk armastuse energiat). Puudujäägid, vägivald, hirm jne näitab selgeid puudujääke ja väga suurt arengupotentsiaali, et saada ikkagi inimeseks (tema tegelikus olemuses).