Palun nõu. Ma olen suhtes toreda mehega ja ma tõesti armastan teda. Viimasel ajal küll pigem nagu oma venda või head sõpra, sest kirg on lahtunud ja sellel on üks konkreetne põhjus — tema kehakaal. Ta on töö tõttu pidevalt stressis ja stressi tõttu ilmselt sööb. Ja sööb. Ja sööb ja sööb ja sööb. Ja paisub nagu kuklike.

Minu ilusast sportlikust mehest on saanud korraliku õllekõhuga härra. Lisaks sellele, et mul on tõsine mure ta tervise pärast, ei suuda ma teda enam ka sellise pilguga vaadata, et “küll tahaks!”. Sest ta on minu jaoks muutunud täiesti ebaatraktiivseks. Mul on endal jumala piinlik, et see nii on, ma ei taha niimoodi tunda ja muidugi tahaks ikka oma mehe kohta öelda, et ta on kõige seksikam, aga kahjuks pole see nii. Rasvase õllekõhuga lödisev mees ei ole kunagi olnud mu ideaal ja ei saa seda ka kunagi olema. Kõige hullem on see, et mu mees teab seda, me oleme sellest kunagi rääkinud. Et tervislikud eluviisid on mulle olulised ja hea vorm samuti. Ta ju ise tahab ka, et mina oleksin sale ja heas vormis ja siis nüüd ise pugib nii, et söögikordade vahel vahesid ei olegi.

Söömise kohta öeldakse kindlasti, et tee siis tervislikumat sööki. Teengi, muuseas. Ma ise armastan väga salateid ja köögivilju, aga tema sööb minu juuresolekul salati korralikult ära, kuid salaja pugib pärast autos burgereid, krõpsu, küpsiseid, rasvaseid pirukaid ja joob limpsi peale. Tööl on tal kõige lähem lõunasöögikoht pirukaputka, kus tervislikku toitu üldse ei müüdagi. Ning hommikul ja õhtul jääb koduteele päris palju ahvatlusi. Ei saa täiskasvanud inimesele öelda, mida ta peab sööma ja mida ei tohi. Noh, tegelikult muidugi saab, aga talle see ei mõju.

Olen proovinud siiani heaga ja rõhudes tervisele. Palunud, et ta ostaks saiakese asemel kasvõi kartulisalatit esialgu, aga ei. Lootusetu. Nähes, et ta on pidevalt stressis ja tal on tööl raske, ei taha kodus ka pidevalt õiendada ja näägutada.

Muidugi ta on vihane, et ma talle õhtul voodis selja keeran ja teda endale lähedale ei lase. Olen proovinud silmad kinni pigistada ja fantaasiat rakendada, aga kaua ma ennast lollitan!

Mida ma peaks tegema? Millised sõnad või teod sellistele meestele aru pähe panevad?