Ma ei räägi siis piimapakist linnumaja tegemisest, vaid tarbekunstist. No näiteks kunagi heegeldasin sõbrannale tema tellimusel kingituseks diivanipadja. Juba materjali peale läks rohkem raha kui poest ostes oleks kulunud ja sinna lisandub ajakulu. Aeg on teadupärast kallis. 

Ma saan aru, et inimeste väärtushinnangud on erinevad. Kõigile ei peagi käsitöö ja tarbekunst meeldima. Aga kuidas saab arvata, et üksikeksemplari hind tuleb ise kvaliteetselt tehes odavam kui Hiinast konteineriga tellides? Isegi "Punamütsikese korv" läheb 30-50€ maksma, olenevalt, mida sinna sisse panna. Isegi kui enda valmistatud produkte sisse panna, siis ei tule üldse odavam kui poest ostes. Minu ise tehtud piparkoogitaigna kilohind on keskeltläbi 6€ ja moose on nagunii odavam poest osta kui ise teha.


Ja nüüd ma sain aru, miks inimesed nina krimpsutavad, kui ma oma loomingu eest ausat hinda küsin. Mu põhitöö ei ole käsitöö, teen seda vahel harva enda tarbeks ja kingituseks. Aga ma ei hakka oma aega raiskama projekti peale, mis lõpuks materjalikulu ära katab ja "üle" midagi ei jää.