Enne kiruti Evelini. Küll olid tal hambad puseriti, küll kole soeng, küll ei istunud kleit seljas ideaalselt. Küll oli ta liiga peenike, küll oli liiga paks. Ei meeldinud tema leivategu, ei avaldanud muljet rulluisutamine ega muud ideed, millega ta pidevalt lagedale tuli. Peale lahutust ilmunud raamat kiruti maa põhja, ometigi müüginumbrid olid muljetavaldavad. Katusemusitamine oli muidugi kõige hullem. Sellist pühaduseteotust poleks temast keegi oodanud ja koheselt löödi ta avalikult risti. Igavesti. Nii ei tohi ja nii ei tehta. Avaliku elu tegelane peab mööda olematut, nähtamatut nööri käima, isegi siis, kui sisimas õnnetu on. Presidendi abikaasa amet kohustab.

Nüüd, kui presidendil käevangus uus naine, on Evelinile kõik andestatud ja uus süüdlane leitud. Hoopis teine naine oli see, kes kõik ära rikkus. Ja veel lätlanna! Ega lätlasest hullemat inimlooma ole! Eriti kui ta veel nii kiirelt meie ametlikuks esimeseks leediks sai. Issand jumal, meie esileedi on lätlane! Kuue varbaga! Kilpkonna näoga! Perelõhkuja! Üldsegi, kes on tema laste isa? Kas õhus on uus skandaal?

Ütleb uus esileedi paar sõna televiisoris ja kohe on eksperdid igat sõna ja käeliigust analüüsimas. Kas räägib tõtt? Kas valetab? Kas julgeme seda küberspetsialisti usaldada? Pilt koos presidendiga Facebookis ning taas analüüsimine käib: kas nad on värskelt armunud või juba vanad armukesed? Mitu sentimeetrit seekord neid lahutab? Kas liiga vähe? Kas liiga palju? Presidendi eraelu on sentimeetri haaval läbi uuritud ja analüüsitud ja ennustajad on oma kaardid lauale ladunud.

Mis see kõik siia puutub? Pealegi, presidendil oli kord ka esimene naine ja siis oli tal teine kaaslane pikalt-pikalt. Siis oli Evelin perelõhkuja, nüüd Ieva. Otsustage siis lõpuks ära, kelle poolt olete! Üldsegi, mis presidendi eraelu tema presidendiks olemisse puutub? Riiki juhib ta ju endise osavusega, abielus lätlasega või mitte. Ja kui ta on praegu õnnelik, siis mis selles halba on? Kiired pulmad, no ja siis? Selgeltnägijad pikka pidu ei luba. No ja siis? Elu ongi juba selline.

Loodan, et proua Ieva saab hakkama eestlaste õelusega, sest ei see otsa saa. Vähemalt piltide ja jutu põhjal tundub ta tõsiselt meie presidenti armunud olevat. Las ta siis olla. Armastus ei vali, ole sa president või lätlane.

Jätke Ieva rahule, las ta näitab ja tõestab eestlastele, kes ta tegelikult on ja mida ta teha oskab. Eesti keele oskus on eestlastele ka kui üks püha lehm. Ehk suudab selle oskusega Ieva eestlaste südamed võita.