Mina ei ole tegelikult suur alkoholisõber, aga eelmise aasta jaanipäeval jõin ennast küll üsna purju. Räägin teile, miks. Sõbrad kutsusid meid naisega jaanipäevale oma krundile, mis nad olid just endale ostnud. Maja seal ei olnud — pole veel ka praegu. Ainult palju ruumi ja mingi lagunenud kuuri taoline ehitis. Meid oli kaheksa inimest (neli abielupaari). Magama pidime telkides.

Kui sõprade poole autoga juba teel olime, siis sõber helistas ja küsis, et kas me võtsime ikka mingid vihmakeebid ka kaasa lisaks soojadele riietele, sest neil seal juba tibutab. Kui kohale jõudsime, sadas juba nagu oavarrest ja oli kohutavalt külm. Istusime kambaga lagunenud kuuris ja jõime puhast viina, et sooja saada. Tasapisi läkski soojemaks ja muidugi ka lõbusamaks ning umbes kella kaheksaks õhtul jäi vihm ka järele.

Kuna me olime kuivi puid varjus hoidnud, siis natuke aega põles meil isegi mingi lõkkesarnane moodustis, aga kuna varsti hakkas jälle seenevihma tibutama, siis õige pea me loobusime lõkke sussutamisest. Istusime, joped seljas ja jõime viina, sest nii külma ilmaga tundide kaupa väljas olemine pole muudmoodi lihtsalt võimalik.

Meil oli tegelikult väga lõbus jaanipäev. Keegi meist pole suurem asi alkoholisõber, aga sel õhtul olime ikka kõik korralikult vintis ja rääkisime asjadest, millest muidu kunagi omavahel eriti ei räägi. Sain isegi oma naise kohta päris põnevaid asju teada — heas mõttes! Otsustasimegi juba siis ära, et sel aastal läheme uuesti sinna — sadagu või lund! Viina varume ka korraliku koguse kaasa. Nii et enda näitel võin öelda, miks eestlased jaanipäeval liiga palju joovad: kuradi külm on ju!

Kirjutage Naistekale, kas ka teie joote jaanipäeval liiga palju ja mis on teie põhjus?