Me kõik teame, mida tähendab intiimhügieen — hügieenitoiminguid, mis on intiimsed. Iga naine oskab oma peas mõelda välja, mis on see, mida ta teeb vaid üksi olles. Sinna alla kuuluvad enamike naiste jaoks ka kõik sidemete ja pesukaitsetega seonduv.

Kui märkasin mõne aja eest spordiklubi riietusruumis pesukaitset vahetavat naist, mõtlesin, et vilksamisi mööda minnes kujutasin tema tegevust vaid ette. Mõni päev hiljem märkasin, et riietuvate sõbrannade kõrvale pingile maandub kleepriba kattev paber. Ja ühel hetkel hakkasid sellised tähelepanekud juba igapäevaseks muutuma — ikka oli kusagil keegi, kes sidet või pesukaitset vahetas-paigaldas ja seda täiesti avalikult riietusruumis oma kapi ees. Mitte tualetis, kusagil nurga taga, varjatult.

Mõtlesin, et olgu, kuni see on minust eemal, pole minu asi. Aga kui viimasel külastusel minust vaid napilt meetri kaugusel üks noor neiu püksid alla kooris ja asjatama hakkas, tekitas see ikka väga suure arusaamatustunde. Jah, ma saan aru, miks neid on vaja kasutada, kuid miks on neid vaja vahetada võhivõõraste silme all? Miks ei kasuta sa selleks endast 10 meetri kaugusel asuvat tualettruumi, kus pole mitte ühtegi inimest? Naised, mis teil viga on? Hügieenisidemed ja pesukaitsed on selgelt intiimhügieeni osa. Kui te käite kodus koos mehega tualetis, on see teie enda otsus, aga avalikus riietusruumis ei soovi keegi näha enda kõrval võõra inimese selliseid toiminguid. Kõrvalseisja jaoks on see sõna otseses mõttes rõve. Ei taha mõeldagi, mis järgmiseks…