• Puhas Maslow. Alumised vajadused on rahuldet ja võib pisemate asjade üle rõõmu tunda. Mingi hetk võib olla jõuavad isegi eneseteostuseni välja. Meil aga on suur osa inimesi kõige alumisele astmele pidama jäänud ehk siis ikka veel tegelevad külma, nälja, ning ebaturvalise tunde eemalepeletamisega, sest puudub kindel garantii, et homme veel hullemaks ei lähe.
  • Olukorras kus Soomes koristaja või kassapidaja saab 2500€ palka ei pea tõesti raha pärast niiväga muretsema. Samas olukorras Eesti kassapidaja oma 400€ peab toitma ja katma kogu oma pere ja peab sealjuures veel naeratama.
  • Ainult see inimene saab oma rõõmuallikad sel viisil reastada, kellel pole probleeme sissetulekuga ja kartust selle kaotuse ees tulevikus. Olla ühe maailma jõukama riigi kodanik on ilmselt eeltingimuseks.
  • Päikesepaiste ei too katust peakohale ega täida kõhtu. Raha rahakotis on soomlasele iseenesest mõistetav — teed tööd, on raha olemas ja vanaduses pension elamiseks kindlustatud.Miks siis mitte olla õnnelik ja raha mainimine polnudki vajalik. Paljukest seda päikest meist rohkem ikka on.