nipp — Nipp, mida kasutan juuste värvimisel, et nahalt värviplekke ära saada: enne värvi mahapesemist hõõru kõik plekilised kohad, kaasa arvatud peanahk, juuksepiir jne sellesama värviseguga. Värv lahustab värvi. Kui mõni koht on kuivanud, lisa värvi. Aitab ka veega niisutamine. Hõõru hoolikalt ja siis loputa kohe. Kindad kaitsevad käsi. Abiks on seegi, kui enne värvimist kreemitada juuksepiir ja kõrvalestad.

Helle — Maski võib teha ka kodustest vahenditest: kandes munakollase, õli ja mee segu juustele, hoides seda seal vähemalt 30 min kuni üleöö. Kui juuksed ära pesen, tunduvad pehmed ja siidised.

vanaema Ene — Värvin henna ja basmaga. Segus 1:1 tuleb loomulik pruun, ilusam kui “kartulikoore” värvi, 1 osa hennat ja 2 osa basmat tuleb ilus tumepruun, basma üksi päris must ja henna üksi heledate juuste peal rebasekarva.
Minu nipp on selles, et ma ei pane seda värvipulbrit (taimne) kuuma vette nagu paki peal õpetatud, vaid segan keefiri sisse, parajalt püdela konsistentsiga, et hea pähe määrida ja ei jookse krae vahele. Mässin toidukilega kenasti kinni ja froteerätik turbaniks peale, soojenduseks ja ootamatute külaliste jaoks. Hoian ikka 2-3 tundi peas. Pesen maha peadpidi kraani all rohke veega ja siis 3 päeva pead šampooniga ei pese. Mina kasutan peapesuks “Naturaalset siberi saunaseepi” (pasta).
Kõige suuremaks plussiks on see, et võin julgelt mätsida, nahale sattunud värv läheb veega kenasti puhtaks.

Ludmilla — Minul on väga pikad juuksed ja värvin neid kodus ise.E namasti ainult väljakasvanud osa. Viimane juukseloputusvesi on alati jahedam. Püüan võimalikult vähe föönitada. Kellel on kahjustatud,õhukesed juuksed või soovivad juuksekasvu kiirendada soovitan teha kord nädalas takjajuure leotist, valada see kaussi, lahustada veega ja loputada sellega juukseid. Juba 1 kuu pärast peaks tulemus tunda olema!

The Body Shopi „Kehahoolduse käsiraamatu“ kirjastuselt Varrak saab oma põnevate soovituste eest vanaema Ene Tartust! Palju õnne!