Olen tavaline, keskmine eesti mees. Ainult pikkus on natuke alla keskmise — 168 sentimeetrit —, aga see ei häiri mind üldse, sest see on ju asi, mida me ise ei vali ja ma tõesti ei viitsi teha probleemi asjast, mida ma ise muuta ei saa. Ma ei ole mingi ilueedi, aga kole kui öö ka ei ole. Mul on eelmisest suhtest kaks väikest last, aga nüüd veidi üle 30-aastasena olen jälle vaba mees. No lastega muidugi tegelen ja suhted on ka eksiga head, sest läksime lahku ilma draamata, lihtsalt olime lahku kasvanud, aga olen loomulikult hakanud taas ringi vaatama, klubides käima ja üldse natuke teistsugust elu elama kui viimased viis aastat, kui elasin pereelu.

Sel nädalavahetusel käisin taas klubis. Sai sõpradega juttu puhutud, mõne neiuga tantsitud, mõned joogid joodud, nagu ikka. Mingil hetkel jäin korraks üksi istuma. Kaalusin parajasti, kas hakata koju minema või võtta veel üks jook, kui minu juurde kakerdas purupurjus neiu, kes mulle mingit iba ajama hakkas, mind tantsima üritas vedada ja mulle mitu korda otsa kukkus. Kui ta kõige tipuks minult veel jooki nõudma hakkas, otsustasin, et on vist siiski aeg koju minna. Tõusin püsti ja hakkasin minema. Neiu karjus mulle järele mõnitusi minu pikkuse kohta ja hüüdis veel üle saali, millised kompleksid mul sellepärast pidavat olema.

Et nagu mis mõttes?! Olgu, ma saan aru, et see konkreetne juhtum oli purjus inimese jutt, aga see ei olnud esimene kord, kui keegi midagi minu kompleksidest jahub. Näiteks oli mul paar aastat tagasi tööautoks Jeep Cherokee ja pidin mitu korda kuulma, et mul on sellepärast nii suur auto, et ma ise olen lühike. Et pikendan oma ego. Oeh.

Kogu aeg naised vinguvad, et mehed vaatavad ainult välimust ja inimese sisu jääb täiesti tagaplaanile. Peaasi, et naine oleks peenike ja pikkade blondide juustega või mida iganes. Pole need naised ju ise sugugi teistsugused. Mina olen enda välimuse pärast palju mõnitusi taluma pidanud. Ja pealegi oma kaalu on võimalik kontrollida, aga pikkust mitte! Nii et hoidke oma arvamused minu kompleksidest endale — mina ju teid ka ei arvusta!

Kirjutage Naistekale, mida teie selle mehe kirjast arvate — kas tõesti oleme meie, naised, nii pealiskaudsed?!