Kui ma aastate eest ülikoolis õppisin, tuli ette igasugu öiseid seikluseid. Näiteks ärkasin hommikul ränga peavaluga. Tahtsin minna külmkapi kallale, kuid umbes kümne sekundiga jõudis kohale, et külmkapp polegi seal, kus peaks olema. Ma olen võõras kohas ning pole aimugi, kas Lasnamäel, Mustamäel või hoopis Koplis. Kulus veel minut või kaks, kui pildi kokku panin. Mu kõrval lebas mingi blond tüdruk, kelle nimegi ma ei mäletanud, rääkimata sellest, kuidas me tuttavaks saime. Õhtu alguses ta veel meie seltskonnas ei olnud. Äkki hollikas? Või kuskil burgeriputka juures? Kui ta ärkas, tundus, et ta oli palju kainem kui mina ja ilmselt mäletas ka täpselt, mis ikkagi juhtus. Kes selles olukorras keda ära kasutas? Ka vägistamine? Mõnikord juhtus ka seda, et purjus olime nii mina kui tüdruk. Hommikul sai koos puzzlet kokku pandud. Jällegi küsimus: kas siin kasutati kedagi ära?

Kuldreegel: seks kaine naisega on parem

Kuulen viimasel ajal meedias ja mujalgi aina enam hädakisa, et mehed käituvad purjus naistega julmalt. Ostavad paar drinki juurde ja siis veavad enda juurde, et nendega magada. Kindlasti on ka selle eesmärgiga mehi, aga ma usun, et jätkuvalt kehtib reegel, et kainema naisega on voodis parem. Muidu võiks ju sama hästi end ka purju juua ja pornot vahtida, sealne partner on sama aktiivne kui purupurjus naine. Mul endal pole nii juhtunud, aga ühel sõbral küll, et tüdruk jäi lihtsalt voodis magama. Ega sõber selle üle uhke ole, aga lobises välja, kui mängisime piljardit ning kaotaja pidi ütlema, mis on ta kõige piinlikum seksikogemus.

Kõige hullemal juhul hakkavad naised rääkima, et kui neid sunnitakse purjuspäi seksima, siis on see vägistamine. Lõpetage ära. Kui sa pole just 15aastane neitsi, kes esimest korda elus siidrit proovib ja kahest purgist purupurju jääb, ei saa rääkida mingist vägistamisest. Isegi eelmises olukorras ei tuleks see ilmselt kõne alla. Joomine on vabatahtlik, nagu ka üldjuhul seks. Kui hommikul kehv olla ja mõtled, et küll kutt on ikka kole, miks ma temaga magasin — oma viga, keegi sind selleks ei sundinud. Ühe mu töökaaslase maine rikuti nii isegi ära, et naiskolleegid hakkasid arutama kui l**s mees ta ikka on — joob end ise vinti ja veab siis joomakaaslastest sõbrannad voodisse. Tallinn ja suhtlusringkonnad on kitsad, jutud tema vägitegudest hakkasid kohe levima. Siiamaani kuuleb aeg ajalt, kus mõnel istumisel tema üle lõõbitakse või teda tagaselja mõnitatakse.

Midagi pandi joogi sisse?

Olukord ei ole nii mustvalge, nagu ka alguses näiteks tõin, olen ka ise (ja mitte ühel korral) mõelnud, et oli seda siis vaja, äkki naine kasutas hoopis mind ära. Aga keda ma süüdistan? Lähen kaeban mõnele sõbrale, vaevalt küll, endal oleks ka piinlik. Ise olen süüdi, kui joomisega üle piiri lähen.

Narkootikumide maailma mina ei tunne, paar korda elus olen kanepit proovinud, aga see oligi proovimine. Üks sõbranna rääkis kord, et oli kuskil baaris mehega, kellega hiljuti tutvus. Ta ei joonud palju, paar rummikokteili, kuid ühtäkki hakkas nii halb, et terve baariruum käis silme ees ringi. Kui ta üritas püsti seista, oleks peaaegu pikali kukkunud. See mees sõidutas ta koju, aga tuppa ei trüginud. Sõbranna poleks lubanud ka, tal oli ülejäänud õhtuks deit WC-potiga. Sõbranna kahtlustas küll, et see mees võis talle midagi joogi sisse panna, et ta kergemini kätte saada. Muidugi on see vaid spekulatsioon, politseisse sõbranna ei läinud, vaid magas lihtsalt öö ja järgmise päeva maha, et kuidagi sellest kõigest välja tulla. Ma ei tea, kui levinud taolised „pistaks midagi joogi sisse” katsed on, aga seal on ilmselt ka küllaltki lihtne vahele jääda. Ja sellest häbist ning kriminaalkaristusest enam välja ei uju.

Naistele siiski soovitaks mõelda, et kõik mehed pole sellised, kes tahavad su täis joota ja siis voodisse meelitada. Või veel hullem — midagi joogi sisse pista. Mis mõte sel on? Tean omast käest, purupurjus naisega magamine ei ole lõbus, vaid pigem tüütu.