Lea on ilus naine. Kui ülikooli astudes tema vanemad lahutasid, polnud tal hiljem raske vastu võtta otsust minna välismaale tööle. Lea õpetajakutset arvestades sai ta tasuva töökoha, nii et rahaprobleeme Leal polnud. Aastaid elas Lea muretut elu, käis suviti Eestis puhkamas, lõbutses ja nautis vabadust.

Neljakümneselt jäi Lea rasedaks. Kuna lapse isa oli nii-öelda juhututtav, polnud tal mingit plaani mehega koos elama hakata. Jah, nii palju aus siiski Lea oli, et ütles mehele, et ootab temalt last.

Nii läkski Lea ühel sügisel tagasi Saksamaale, kaasas veel sündimata laps. Kui laps sündis, jäi Lea mõneks ajaks koduseks.
Paar aastat kasvatas Lea last üksi kuni tekkis kavaler, kelle läbisaamine ka Lea pojaga oli väga hea. Neli aastat tagasi Lea ja Thomas abiellusid ning Lea poja Sanderi ametlikuks isaks tunnistati Thomas.

Möödus veel kaks aastat. Thomase äri ei länud enam nii edukalt ning mees püüdis muredele abi otsida alkoholist. Lisaks muutus ta vägivaldseks ning armukadedaks. Kuna olukord ei paranenud, kolis Lea Thomase juurest taas eraldi elama. Koos pojaga. Leal oli endiselt tasuv töökoht ning kitsikust nad ei tundnud. Küll aga mehe ähvardusi.

Ühel hommikul juhtus midagi täiesti uskumatut. Thomas röövis Sanderi kooliõuelt ära. Ta läks Sanderile kooli vastu ning viis ta endaga Ida-Saksamaale elama. Thomas üüris seal korteri ja pani Sanderi kohalikku kooli. Lea püüdis Sanderit tagasi saada, aga mees katkestas isegi telefoniside. Seadus oli korraga Thomase poolel, kuna ta oli ametlikult Sanderi isa.

Nii on Lea elanud juba peaaegu aasta. Ainult paaril korral on tal õnnestunud pojaga telefonis rääkida. Naine ootab kohtuotsust, mis tühistaks Thomase vanemlikud õigused. Ootab ja loodab, et kohus on tema poolel.

Ma ei kujuta ette, missugust piina valmistab ühele emale mitte näha oma last ning kui suur võib olla ühe mehe kättemaksusoov, et laps emast lahutada.

See lugu tundus mulle täiesti ebareaalne, kuigi ainult koht ja nimed on muudetud. Olin varemalt selliseid saatuseid näinud ainult seebiseriaalides. Nüüd tean, kui uskumatu pöörde võib elu vahel võtta.
Ära mitte kunagi usalda mehi, käis mul esimesena Lea muret jagades peast läbi. Kui kedagi tõeliselt armastad, siis lase ta vabaks!