Olen 40ndate alguses mees ja n-ö teisel ringil. Olin pikalt abielus, siis lahutasime ja nüüd on mul juba pea aasta aega uus naine ja pool aastat oleme koos elanud.

Meie suhe sujub muidu kenasti, aga on probleemid voodieluga. Nimelt ei ole naine meie voodieluga rahul, aga kui uurin, mida ma saaks teha, et tal parem oleks, ütleb ta, et ega ta ei hakka ju ometi ette lugema, mida ma tegema peaks — mees peaks seda ise teadma.

See on väga kummaline olukord minu jaoks. Eelmise naisega polnud kunagi sellist probleemi, me rääkisime kõigest ja ka voodis ütlesime kohe, mis meile meeldib või ei meeldi. Arvasin, et see on loomulik.

Minu uus naine aga on millegipärast veendumusel, et sellistest asjadest rääkimine on tabu. Ma olen küll üritanud teda veenda, et see on just täiesti normaalne, aga tema saab sellise jutu peale hoopis pahaseks ja keerab selja. Kui ma ise katsetan voodis mingeid uusi asju, soovides teada saada, mis teda erutab, siis ta küsib, et miks ma nii teen. See on ka mind ebakindlaks muutnud ja ma ei tahagi enam väga katsetada, kartes tema reaktsiooni.

Mida ma peaks tegema? Kas te oskate mulle nõu anda, kuidas naine seksiteemadel rääkima saada?