Mida ma enda kohta teada saan? Talvel kannan niisama saapaid, vahel suusa- ning uisusaapaid, tööl käin tavaliste mugavate kingadega, metsas jooksen jooksukingadega, teatrisse ja peole panen veidi pidulikumad jalanõud. Maal käin vahel kummikutega, suvel on ikka sandaalid, plätud ja lestad rohkem jalas…

Aga selgub, et asjal on tõsi taga. Ameerikas Kansase ülikoolis tehti lausa katseid ja selgus mitu asja. Näiteks sai kinnitust vana tõde, et suurema palgaga inimesed kannavad kallimaid kingi. Ekstraverdid ehk eputised kannavad edevamaid kingi. Samal ajal selgus, et kehvema väljanägemisega, kuid samas mugavate kingade kandjad, on üldiselt meeldivad inimesed. Agressiivsed inimesed kipuvad poolsaapaid armastama.

Kõige imelikum avastus oli aga, et ebamugavana tunduvaid kingi kannavad hoopis rahulikud inimesed. Need, kellel on hästi palju kingi, muretsevad haiglaslikult palju selle pärast, mida teised inimesed neist arvavad. On lausa ärevus ja sõltuvushäiretega.

Seega, ole kaval ja uuri järele, mida inimesed neist või teistest kingadest välja loevad ning kanna segaduse tekitamiseks just selliseid kingi, millisena sa ennast teistele näidata tahad.

Näiteks — kui oled edev aga tahad viisaka ja tagasihoidliku inimese muljet jätta, osta omale täpselt samasugused tavalised kaunad nagu su heasüdamlikul naabril.

Kui oled lootusetu vanatüdruk ja sind peetakse liiga korralikuks ja igavaks, pane jalga kõrge kontsaga läikivad punased kingad ning räägi kõigile, et eile läks nii pikale, et koju ei jõudnudki ja pidid vannis seksimise kingadega otse tööle tulema. Su elu ei ole peale seda enam iialgi endine!

Või kui sul on 50 erinevat paar kingi ja sa neid väga armastad ning tahad iga päev erineva paariga ringi edvistada, samas ei taha edevusega vahele jääda, siis kingi mõned paarid ära ja räägi sellest kõigile. Siis ei kahtlusta sind keegi kiivalises kingaarmastuses ega sõltuvushäiretes.

Kinganinade pikkus varieerub moevooludega. Aga seda võiks mehed veidi arvestada, et liiga pikk ja peenike kinganina viitab ebaadekvaatsele suhtumisesse oma meheausse. Natukene samamoodi nagu siis, kui rullnokk paarutab kõvaks tuunitud mootoriga autoga ringi ja loodab, et jätab laheda mehe mulje. Ega seda ilmaasjata „pikenduseks” ei kutsuta. Esimene mõte iga naise peas sellist jõmmi vaadates on hoopis, et näe kui kahju, et tal seal allpool probleeme on, muidu oleks ju täitsa vinge sell, julgust on ja välimusel pole ka viga…

Teiste jalanõudega peab ka ettevaatlik olema. Näiteks ühel tuttaval mehel juhtus nii, et ta ütles oma naisele, et läheb trenni aga tegelikult läks oma tavaliste heatahtliku inimese kingadega hoopis armukese juurde seksima. Tema naine on aga tark ja kaval ning sidus salaja enne mehe tossude paelad kokku. Mees muidugi armukese juures spordikotti ei avanud. Mis sa seal ikka spordijalatsitega teed, kui nagunii palja tagumikuga kamina ees karunahal ringi rullid nii, et nahk seljas märg. Koju tulles naine küsis, et kuidas trennis läks? Mees, et normaalselt läks. Naine siis küsis, et kuidas kokkuseotud paeltega trenni kah teha oli? Sellele ei osanud mees aga vastata. Natukene hiljem sai muidugi aru, kui suur tema jalanõude probleem tegelikult oli…