Selgub, et paljudes peredes pole mehel kodus isegi oma nurgakest, rääkimata oma töökabinetist, mängude ruumist piljardilauaga, saunast basseiniga või eraldi puutöötoast. Kodud on üle võetud diivanipatjade, pleedide, nipsasjakeste, lemmiklooma mänguasjade ja muu ajakirjade poolt hädavajalikuks muudetud kraami poolt. Need diivanipadjad ja sisekujunduselemendid on justkui olulisemad kui mehe “jubinad”. Mehel pole oma asjadel jaoks kodus kohta, sest enamus meist elab korterites, kus pole eraldi töötuba ega isegi panipaika. Majade autogaraažid ei ole ka suured. Nii ongi tekkinud olukord, et mehele armsad tööriistad, kaablid-värgid ja muu vajalik kraam ei mahu pereellu ära. Naise meelest on see lihtsalt “kola” ja “ülearused vidinad” ning ei kuulu ideaalkodu juurde, kuna ei esine sisustusajakirja piltidel ega teleseriaali kodudes, kus mehe ainus ülesanne kodus on olla ilusas ülikonnas ja tegeleda naise tujude rahuldamisega.

Mees kogub jama, naine vajalikke nipsasju

Misasja see mees üldse kogub igasugu jama, mõtleb naine. Seejuures ükski naine ei arva, et tema 100 erinevat kreemituubi ja pildiajakirja, diivanipadjakest, vaibakest, linikukest, nipsasjakest ja suveniiri ning seinataldrikut puhkusereisidelt, laste mänguasjad — uued ja vanad, terved ja katkised, puhtad ja kommiselt kleepuvad — oleksid mingi “sodi”, oi ei, need asjad on kaunid ja kõigi silmale ilusad ning meeldivad vaadata. Mehe tööriistu aga ei tohi kusagil näha olla! Samas on naine pahane, kui oleks vaja naela seina lüüa, kruvi keerata või midagi lühemaks saagida, aga mehel pole silmapilkselt õiget tööriista käe pärast. Tööriistad peavad ilmuma kuidagi iseenesest eikusagilt ja peale töö lõppu minema eikusagile tagasi.

Naine arvab, et kuna tema “hoiab kodu korras”, siis teab vaid tema “kuhu miski asi käib” ja “mees ainult tekitab segadust”. Nii kujunebki, et mehe oma asjad olgu tööl, või kusagil aianurgas tolmuse kuuri all või garaažinurgakeses, kui seal seenelkäimise kummikute, pesukuivati ja muude pereelu majapidamises vajalike asjade kõrval ruuminurgakest jagub. Mees liigub kodus külg ees või kikivarvul trajektooril telekas-külmkapp-WC-telekas ja hilisõhtul vaikselt voodisse, sest ta ei tea millal ja mille eest ta pahandada võib saada, kui on näiteks mõne vaibanarma kusagil segamini kõndinud või ei tea mustapesukorvi uut asukohta ja on oma sokid diivani kõrvale jätnud. “Tunneta, kui ei tea!” kurjustab naine.

Ja üldse — kodu on naise meelest naise asi ja mehe asi on sellesse investeerida kõik, mis tal selles elus hinge taga on. Mees peab igal õhtul hea meelega koju tulema, seal naise ja laste probleeme lahendama ning nende asjade ja nende maailma keskel ennast “rahuliku ja õnnelikuna tundma”. Aga see ei ole võimalik! Sest see pole looduses niimoodi ette nähtud.

Mida on ühel normaalsel mehel kodus teha?

Mind paneb imestama, miks naised üldse imestavad, et nende mehed ei taha õhtuti töölt otse koju tulla ega kodus püsida? Mida on ühel normaalsel ja mehelikul mehel kodus teha? Mitte midagi! Mees on juba ju kodu loonud, ehk koopa hõivanud, sinna asjad sisse muretsenud, oma tööga teenitud palga eest, auto on ka tänapäeval olemas, lapsed on tehtud, naisega on küllalt romantikat varasemas elus arendatud. Koju ehk oma koopasse toob mees pere eluks vajaliku, ehk palgast enamuse ehk kütitud mammuti. Sellega ongi tegelikult mehe kohustused täidetud. Nüüd on mehe koht sõpradega linna peal. Uutel jahimaadel. Kuna mees ei jõua tänapäeval mitut koopatäit naisi ülal pidada, siis on see jaht linna peal rohkem nagu arvuti simulatsioon. Selle vahega, et vahel simuleeritakse mängu selle etapini välja, et metsast leitud emastega tehakse lapsesaamise liigutusi. Mõnus on mängida. Kõik ju teavad, et mehed on nagu lapsed. Ja kui aeg juba liiga hiline, siis saab oma koopasse, oma laste ema juurde pead välja magama minna. Kahju ainult, et naine meest ei mõista ja muudkui näägutab. Mida seal näägutada on? Puhas looduse värk. Naine peaks õnnelik olema, et mees üldse raha koju toob või ööseks koju tuleb ja õhtuti kodus naisel jalus ei töllerda. Siis saab naine rahulikult diivanipatjade katteid triikida, nipsasju sättida, ajakirju sirvida, süüa teha ja lastega mängida — mõtleb mees, kes mõistvalt baaris järgmise õlle tellib, uut erutavat emast piidleb ning unistab…