Olen astroloogia ja numeroloogia vastu huvi tundnud juba päris väiksest saati ja jõudnud erinevate tähtkujudega tutvumisega nii kaugele, et oskan pärast mõningast inimesega koos viibimist juba üpris kindlalt öelda, mis tähtkujust ta on. Kusjuures, tähtkuju puhul mängib olulist rolli just sugu. Ei ole erinevamaid inimesi kui Kala naine ja Kala mees ning Skorpioni tähtkujust mees pole kohe kindlasti selline nagu võimutsev ja kiuslik naissoost Skorpion.

Karm, ent alati aus ja õiglane Skorpion

Aga alustame kasvõi mu isast. Meessoost Skorpion on töökas ja julge, vahel karm, kuid alati aus. Mu isa on seda kõike suurel määral ja mis veel — talle meeldib tunda oma üleolekut. Tal on päris mitu alluvat ja nendega on ta pigem väga otsekohene ja karm, kui järeleandlik ja hellitav. Tal on teda ümbritsevatele inimestele kõrged nõudmised ja ta nõuab loomulikult ka iseendalt palju. Seetõttu on tal raske mõista neid, kes nii töökad pole ning ta suhtub sellesse pigem kui laiskusesse, mitte kellegi soovi mitte nii palju teha. Ütleme nii… Kui lõhkuda tuleb sada puud, siis isa lõhub 200, mida on liiga palju. Kui teine mees lõhub vaid vajaliku hulga puid, siis mõtleb isa, et mis mees see on, kes “korralikult lõhkuda” ei viitsi. Mingit puudelõhkumist pole olnud, kuid see on üpris hästi seletav metafoor tema töösse ja kohustustesse suhtumise kohta. Teine asi, mida mu isa ja ka ükski teine Skorpionist mees ei salli on see, kui lubadusi ei peeta. Olgu, see ei meeldi ju iseenesest kellelegi, aga tema jätab alati kõik meelde, mis keegi teha on lubanud. Mainisin kord mokaotsast, et vahetan võib-olla oma autol kojamehed ära. Ajapikku sain aru, et see pole vast siiski veel vajalik. Kaks kuud hiljem küsis isa söögilauas:“Noh, kas said kojamehed vahetatud?” Kui ütlesin, et ei, ma ei näinudki sel tegelikult vajadust, siis kostis ta, et no see ei kõlba küll kuhugi, kui ütled, et teed, siis tee ka! Skorpioni tähtkujust meestega on raske nendel, kes kõike kuuldut südamesse võtavad ja täiesti pingevaba keskkonda tahavad. Ometi võin ma öelda, et meessoost Skorpion on alati aus ja õiglane ega susi iial su selja taga.

Puhtusemaniakist Neitsitar

Liigume edasi mu ema, maanilisest korraarmastajast Neitsi juurde. Pole horoskoopi, mis ei vihjaks Neitsi puhtusehullusele ja mu ema esindab seetõttu oma tähtkuju äärmiselt eeskujulikult. Meie kodu põrandad läigivad nagu reklaamides ja meil ei teki kunagi võimalust prügikastis olevat prügi hunnikusse tasakaalu laduda, sest prügikast tühjeneb maagiliselt juba sekund pärast seda, kui su jogurtitops selle põhja puudutab. Mu ema on kõiges väga-väga puhas ja korralik, nii et kutsume teda õega tihti naljatlevalt Monkiks. Meie kodu on alati veatult korras ja vahel, kui ema kõnnib mööda koridori, kuid kükitab siis järsku midagi uurima, on suur tõenäosus, et ta püüab silma riivanud tolmukübet parketivahest kätte saada. Õnneks ei eelda aga ema, et ka teiste ruumid nii puhtad on, nii et me õega ei pea enam kui korra nädalas tolmu pühkima või riidekappi koristama. Küll aga on mu emal ka üks teine Neitsile omane külg — ta on äärmiselt kriitiline. Kuna ta enda tegutsemine on alati läbi mõeldud ja ta lausa ahmib pidevalt uusi teadmisi, ei salli ta inimesi, kes on pisut "pikemate juhtmetega" või tema meelest sobimatute huvidega. See on tekitanud tema ja teiste vahel üpris palju lahkhelisid. Ka mu gümnaasiumiaegne pinginaaber oli Neitsi — mäletan, kuidas ta kunstiõpetuse tunnis oma kustukapuru väikesele paberilehekesele kogus ja siis prügikasti viis.

Talumatult kangekaelne Kaljukits

Mu õde on Kaljukits ja otse loomulikult vastab ta õpikutäpsusega naissoost Kaljukitse kirjeldusele. Esiteks on ta meeletult kangekaelne. See on lihtsalt midagi uskumatut, kui kangekaelne võib üks inimene olla. Ta peab alati oma tahtmise saama, ning ei, ma ei räägi seda selle pärast, et ta on mu õde. Meie omavaheline läbisaamine on väga hea, küll aga näen tema suisa võimatuid iseloomujooni kõrvalt — eriti, kui ta oma sõbrannade või poiss-sõpradega suhtleb või nendest räägib. Kõige raskem asi, mida sa Kaljukitsest naisega teha saad on püüdmine seletada, et ta on midagi valesti teinud. Kuidas sa seda ka ei püüaks, võid sa vaevalt olla suu avanud, kui tal on sarved püsti, rind ees ja ta seisab uhkelt ja väärikalt kaitsepositsioonil. Järgmiseks langeb kuulilaviin stiilis “sa ei tea” ja “sa pole mina”. Nii on muide ka ühe mu sõbrannaga, kes on samuti Kaljukits. Teine naissoost Kaljukitse omadus on pikk viha. Ta võib mitu nädalat vimma pidada, sest rahuliku leppimise asemel ootab ta, et ta kuuleks sõnu “vabandust, sul oli õigus.” Muide, ka siis ei leebu ta tõenäoliselt kohe, vaid lausub midagi stiilis “nüüd siis alles ütled seda… ” ja vaatab mossis näoga eemale. Kaljukits-naisele meeldib ajada oma rida — kui tal on juba oma arusaam sellest, kuidas miski peaks toimima, siis jääb see temaga eluks ajaks. Aga Kaljukitsest naised on meeletult tugevad. Nad on nii tugevad ja ületavad kõikvõimalikud raskused. See on nende puhul tõeliselt imetlusväärne — nad võivad olla väga kurvad, kuid see ei murra neid kunagi. Mu isapoolne tädi kaotas aasta tagasi oma abikaasa ja see oli valus kogu perele. Ta jäi kahe väikese lapsega üksinda ja vaatamata suurele leinale ja meeletule südamevalule jätkab ta iga päeva uues valguses ja liigub edasi. Ta on tugev oma laste ja enda nimel ja võitleb, kuni valus lein asendub kauni mälestusega.

Kala tähtkujust mees on sõna otseses mõttes “tuim nagu kala”

Olin neli aastat koos meessoost Kalaga. Ei saa öelda, et see oleks päris mahavisatud aeg, kuid mul poleks midagi selle vastu, kui see kõik oleks olemata olnud. Kujuta ette, et sa püüad neli aastat järjest seinale öelda, et ta midagi teeks. Esimesel aastal on sul naiivne usk, et midagi hakkab muutuma, järgmised kaks aastat hakkad juba kõhklema ja neljandal saad aru, et ta mitte ainult ei kuule, vaid ka ei näe sind. Ei, ma polnud näägutav tüdruksõber, aga ma olen äärmiselt emotsionaalne inimene. Olles kellegagi, kes ei tunne huvi ei sinu ega ka enda pere käekäigu vastu ja ei vaevu sind lohutama, kui sa oled kurb, teeb see ikka päris õnnetuks ja ma kahetsen, et nii palju aega sellele kulutasin. Ometi ei suutnud ma kohe lahti lasta, sest minus oli naiivne usk, et kõik on võimelised muutuma. Ega ikka ei ole küll, kui seda tõesti ise ei taheta ja see Kala oli liiga tuim, et üldse midagi tahta. Ka mu sõbranna elukaaslane on Kala — nende iseloomud klapivad pisut paremini, kuid tunnen selles mehes ära täpselt samasugused omadused. Muideks ka alkohol näib olevat Kala tähtkujust meeste seas äärmiselt populaarne. Näen seda nii enda eksi, sõbranna kallima kui kahe endise kursavenna pealt. Kala tähtkujust mehed võivad öelda, et nad tahavad saada selleks või teiseks, kuid võtavad harva ka midagi selles suunas ette. Nad justkui ootavad, et kõik loksuks iseenesest paika ja otsekohest, konkreetset ja töökat kõrvalviibijat ajab see ikka üpris närvi. Kala tähtkujust mees pole kohe kindlasti see, kelle peale naine kasvõi pimesi loota saab.

Haiglaselt uudishimulik hajali mõtetega Veevalaja

Kui ma juba kõigist teistest kirjutan, siis miks mitte ka endast? Olen Veevalajast naine ja vastan peaaegu kõikidele Veevalajat iseloomustavatele omadustele, veidrad fantaasiad ja ekstsentriline välimus ehk välja arvatud. Esiteks olen ma täielik loomeinimene — armastan muusikat, maalimist, tantsimist ja kõike, mis võimaldab oma tundeid ja mõtteid loominguliselt väljendada. Ma jumaldan filme — mida dramaatilisemad, seda parem. Teiseks, ma olen haiglaselt uudishimulik. Ma pean alati kõike kohe teadma ja ehkki väidan, et hoidun kollasest ajakirjandusest, klikin enamasti intriige tekitavatele pealkirjadele ja tunnen huvi inimeste omavaheliste suhete vastu, isegi kui ma neid inimesi ise ei tea. Mida ma tean, on et ma olen väga lojaalne ja hindan sõprussidemeid väga. Seetõttu võtan ka kõike väga hinge ja mu emotsioonid on nagu Ameerika mäed — ühel hetkel säran päikesestki eredamalt, teisel tusatsen, nii et maa must. Kõige suuremaid raskusi valmistab mulle aga keskendumine - mul on äärmiselt raske vaid ühele asjale keskenduda, ilma et ma vahepeal hoopis muudele asjadele mõtlema ei jääks. Ka rääkides tekitab see probleemi: mul tekib juba poole lause pealt uus mõte, mis pühib esimese peast.

Olen oma hea sõbra Jääraga tähtkujude teemal arutlenud ja tema ongi üks neist, kes peab seda kõike mõttetuseks. Ta väidab, et kui ma oleksin lugenud algusest peale, et olen hoopis Lõvi, siis leiaksin endas vaid Lõvi omadusi. Lugesin talle Lõvi iseloomustuse ette ja ta sai isegi aru, et see ei saaks kuidagi minuga kokku minna. Küll aga jäi ta oma veendumusele kindlaks, et inimesed mõtlevad endale ise oma tähtkuju omadused külge. Mina olen kohe päris kindel, et inimese tähtkuju ütleb tema kohta palju. Seetõttu võin öelda, et Kaksikud ja Sõnnid on imelised mehed, naissoost Kalad on otsekohesed ja naiselikud, Vähid ja Lõvid on väsimatud seltskonnainimesed, Kaaludest mehed väga edevad ning Veevalajast meestel on süda kohe kindlasti õiges kohas.

Aga mind huvitab väga, mida arvavad teised lugejad. Kas nad on kohanud kedagi, kes on täpselt oma tähtkuju järgi kujunenud?