Me vaidlesime mõnda aega, siis loobusin. Tema arvamust mina enam muuta ei suuda. Meil on ühine laps ja sellist solki ei lubaks ma lapsele eal anda. Õnneks naisel nii palju mõistust on, et selliseid asju ta katsetada ilmselt ei prooviks, aga igasugu muud pudipadi küll. Pool meie kuueelarvest läheb vegan-toitude, miskite imeliste looduslike pillide ja muu sellise peale. Terve kodu on täis esoteerikaalaseid raamatuid ja ta käib vabastavatel kursustel. Teevad seal igasugu harjutusi ja selle eest kasseeritakse vähemalt sada eurot. Vabandan ette, et mu kirjeldused tunduvad pealiskaudsed, aga ma ei saa neist asjadest aru ega tahagi saada. Teekond tagasi juurte juurde; vabastav hingamine, läbi hingevärava minek. Taolistest asjadest mu kaasa räägib. Mul läheb see ühest kõrvast sisse ja teisest välja. Ma nii kartsin, et oma alternatiivmeditsiini usu pärast jääb meie laps vaktsineerimata, kuid suutsin sekkuda. Minu tagalas olid ka nii minu enda kui naise vanemad. Oma ema sõna naine kuulab.

Google teab kõike

Arstide suhtes on ta aga ikkagi kartlik. Enne läheb mõne maatarga juurde kui perearsti juurde. Nohu- ja köharohtude puhul loeb alati sada korda karbis oleva juhendi läbi ja siis googeldab tükk aega otsa. Tema käitumine sööb mu närve, sest minu jaoks on tegu tumeda maailmaga, kuhu ei taha siseneda. Isegi toitumise osas oleme läinud eri teed. Üritasin alguses vegantoitumist, aga täisjõus mehena ei saanud ma söönuks ja tervis hakkas kehvemaks minema. Nüüd üritab naine teha nii, et meie laps vaid juurikaid sööks, aga sekkune pidevalt. Lapsel jääks kõik vajalikud ained saamata. Kui ta kunagi täiskasvanud, võib ise otsustada.

Kõige hullem on naise viimase aja kirg ehk igasugu selgeltnägijad ja kaardimoorid. Mullegi lasi naine kaarte panna ja sealt tuli välja, et mu elu vajaks muudatusi, pean vaatama üle karjäärivalikud. Milline inimene poleks arvanud, et äkki valis ikka vale ameti. Kõik mõtleme ja seda välja öeldes on posijatel lihtne raha teenida.

MMSi pealt teenitakse korralik kasum

Kogu see kahtlane maailm on suur rahamasin. Petetakse kergeusklikke toonitades, et ravimitööstus ja muud kurjad kapitalistlikud jõud on kõige taga, tuleb nendega võidelda. Aga seda väites teenivad ju igasugu imerohtude pakkujad ise väga hästi. MMSi taga pole maailmaparandajad, vaid rahaahned inimesed. Ka ei ürita selgeltnägijad sinu elu parandada, vaid mõtlevad, kuidas teenitud raha eest endale puhkusereis ja uus auto osta.

Mu naine pole alati selles maailmas sees olnud, aga internetifoorumid, meediakajastused ja kõik muu nii võimendavad seda. Üks sõbranna kutsus ühe foorumiga liituma ja läkski lumepall veerema. Inimesed otsivad pidepunkte ja teistsuguseid lahendusi. Mina aga igatsen seda naist, kellega võisime koos burksi pugida, nohu esimese kättejuhtuva ravimiga ravida ning esoteerika uurimise asemel läksime lihtsalt kinno komöödiat vaatama.