Olen keskastme juht väikeses äriettevõttes. Minu pädevuses on ka uute töötajate palkamine, nii et olen väga palju tööintervjuusid läbi viinud.

Peamiselt kandideerivad meie firmasse noored, kes on just ülikooli lõpetanud. Muidugi on ka normaalseid inimesi, aga üldine suhtumine on selline, et oo, ma olen nii tegija ja alla 1000 euro kuus kätte ei hakka ma hommikul püsti ka tõusma.

Minu arvamus on, et sellised inimesed ei jõua elus kuhugi, kes arvavad, et nad teavad ja oskavad juba kõike ning on üldse endast jube heal arvamusel. Enne kui hakata endale meeletut palka nõudma, tuleks ikka tõestada, et oled seda väärt!

Mina olengi meie ettevõttes teinud sellise korra, et kõigepealt küsin palgasoovi ja need, kes kohe mingi ulmesumma lajatavad, praagin kohe välja. Mulle ei ole vaja töötajaid, kes arvavad, et juba ilma kogemusteta on nad suured tegijad.

Tegelikult on meie ettevõttes suured palgad, kõvasti üle keskmise, aga neid me hakkame maksma ikkagi inimesele, kes ennast tõestab.

Minu arvamus on, et noored, kes kujutavad ette, et nad kohe peale ülikooli üle keskmise palka hakkavad saama, rumalad ja laisad. Rumalad juba sellepärast, et tõepoolest - kui alla 1000 euro bruto pole nende arvates inimväärne elada, siis kuidas see 0 euroga kuus siis parem on? Või no ju vanemad siis peavad neid noori "tegijaid" üleval, et nad päris nälga ei sureks...