See pole klassikaline suhte lugu. Meil polnud suhet ega mingeid romatilisi tundeid. Meil polnud isegi sõprust. Ma pole kunagi olnud lähisuhtes vägivaldse mehega. Mind on väikesest peale õpetatud ära tundma ohumärke vägivaldse inimese puhul (mu vanatädi juhib naiste varjupaika) ja poleks kunagi arvanud, et mõni mees julgeks minu vastu kätt tõsta. Aga see lugu juhtus mitu aastat tagasi.

Kolisime väikesesse linna ühte projekti tegema. Avanes võimalus pooles majas üürida tuba ning mõtlesin raha säästa ja tegin seda. Mu kaks majakaaslast olid mehed. Mõlemad jätsid väga viisaka mulje. Üks eriti. Kõrgetel ametikohtadel töötanud, kandis ülikalleid riideid jne, aga mu sisetunne ehk naiselik vaist hoiatas tema juures kohe esimesel kohtumisel.

Alati tuleks kuulata oma sissetunnet. Kui ma jäin temaga kahekesti, näiteks teine majakaaslane läks poodi, algas kohe aluses väike terror. Alguses vaikselt. Mäletan, et tema jaoks oli esimene probleem see, et ma ei kuivatanud ühte kahvlit õigesti ära ja seal oli peal kaks veeplekki. Sellest tõmbas ta esimese tüli ülesse ning ma mõtlesin, et imelik mees ja plärtsusin vastu: "Kui ei meeldi, siis tee ise uuesti." Peale seda hakkasin teda vältima ja proovisin mitte temaga suhelda. Jäi suhtlusena ainult "tere" ja "nägemist". Ta üritas minuga pidevalt tülisid ülesse tõmmata, tühjast-tähjast. Iga kord hakkas asi siis pihta, kui teine majakaaslane ära läks.

Kurtsin ka oma kauisale asja ja tema arvas, et peaksin projektist loobuma ja ära tulema. Temalegi ei tundunud asi õige.

Siis oli üks õhtu. Peale tööd läksin sõpradega välja ja ta saatis mulle sõnumeid, et pean kohe koju tulema ja vanni ära koristama (ma ei kasutanud kordagi seal majas vanni). Ma ei teinud neist sõnumitest välja, kuigi neid tuli ja tuli ja tuli. Lõpuks otsustasin minna koju, võtta oma arvuti ja sõita Tallinnasse, aga kui koju jõudsin, sain aru, et ta oli joonud. Ta hakkas kohe mu peale karjuma, et miks ma otse töölt koju ei tulnud. Ma ei vastanud midagi, läksin oma tuppa ja võtsin arvuti ning hakkasin ära minema. Aga siis läks asi väga hulluks.

Talle ei meeldinud see, et ma tahan lahkuda. Alguses lendas mu pihta kahvel. Õnneks ma sellest väga viga ei saanud, aga olin šokeeritud. Arvasin, et ta on koer, kes haugub, aga ei hammusta, aga siis järsku tuli ta mulle kallale. Surus mu vastu seina ja hoidis väga tugevalt mu kätest kinni. Tal oli ülihirmuäratav pillk. Ma pole kunagi näinud ühtegi inimest sellise pilguga. Ta oli nii vihane, et mul oli tunne, et ta tapab mu kohe ära. See oli nii kohutav.

Seda kõike on üliraske seletada. Järgmise hetkena oli tal käsi rusikas ja sain tema kehakeelest aru, et tal on tõsine plaan mind lüüa. Mõtlesin, et kui ta lööb mind, siis ilmselt olen silmapilkselt surnud (ta tegeles võistlusspordiga ja tal oli toona väga palju massi). Ma ütlesin kurja häälega: "Kas sa nüüd lööd mind?" Ja see vist ehmatas ta ära ja ta lasi imekombel mind lahti.

Ma võtsin oma autovõtmed ja sain põgenema. Läksin otsekohe politseisse. Kuna ta mulle midagi eluohtliku ei teinud, siis nad ei saanud midagi teha. Oli minu sõna tema oma vastu ja hiljem kuulsin tuttavalt politseilt, et ta on varem andnud oma neljale erinevale elukaaslasele peksa. Mulle öeldi lohutuseks, et ilmselt ta ongi mees, kes lihtsalt väga vihkab naisi.

Ilmselt oli ta tõesti mees, kes väga vihkas naisi. See olukord seekord lahenes lihtsalt paremini, kuigi hiljem kuulsin, et ta oli käinud mind linnapealt otsimas. Põhjenduseks tõi ta selle, et lahkusin poole meie tüli pealt, aga tema soovis tüli lõpetada. Rääkisin olukorrast oma meessoost sõpradele, kes temaga rääkisid ja ta lahkus peale seda ise. Pärast üritas ta mind laimata ja öelda, et mina hävitasin ta.

Vägivalla ohvriks langemiseks ei pea olema üldse lähisuhtes. Tean, see olukord oli ebatavaline ja väga harv juhus, aga usun, et sarnasse olukorda võib sattuda ka tööl, koolis jne. Kus iganes, kus on inimene, kes tõsiselt teist sugupoolt vihkab.

Minu soovitus oleks kõigile: kui tunnete terrortit, lahkuge kiiresti. Tervis ja elu on rohkem väärt. Minul vedas. Pääsesin mõne muljumisjäljega, aga oleks võinud minna palju hullemini.