Olen 34-aastane naine ja olnud oma elukaaslasega koos juba väga pikalt, suvel saaks meil täis 10 aastat. Kui meie suhe kestab suveni…

Meie suhe on olnud õnnelik, oleme mõlemad rahulikud inimesed, meil on sarnased huvid ja maailmavaade ning meil on koos ka lihtsalt niisama hea olla. Ma ei ole ausalt öeldes kunagi isegi tulnud selle peale, et mu mees võiks mind petta. Aga see siiski juhtus.

Nimelt oli mehel tööl komandeering. Nad käisid viie töökaaslasega ühes Euroopa riigis ühte nende firma toodet esitlemas ja tutvustamas. Ma tean ammu, et mehel on töökaaslastega väga head suhted ja nad käivad tihti koos lõunal ja ka nädalavahetustel on ette tulnud, et käivad kellegi juures pidutsemas. Aga ma ei ole kunagi muretsenud, sest kõik töökaaslased on suhtes ja neil on ka lapsed. Pealegi olen ma ka ise vahel nendega koos aega veetnud ja midagi kahtlast pole märganud.

Pärast seda viimast komandeerigut aga oli mees kohe kuidagi imelik, kui komandeeringust koju jõudis. Tavaliselt ta räägib pikalt, kuidas see linn oli, kus nad käisid ja mis nalja kolleegidega sai. Seekord oli ta aga väga sõnaaher — kui uurisin, kuidas oli, ütles ta, et oli sellne üsna suvaline ja mõttetu.

Mu süda aimas halba. Võtsin ühendust mehe parima sõbaga, kes on ta kolleeg ja oli ka seal reisil ning kellega ka mina väga hästi läbi saan. Uurisin otse, et mis sellel reisil juhtus. Sõber hakkas kohe põiklema, mis mu kahtlustusi veelgi süvendas. Lõpuks sõber ohkas ja ütles, et ma peaksin ilmselt oma mehega rääkima.

See rääkimine toimuski samal õhtul. Muidugi mees samuti alguses põikles, aga kuna olin ise rahulik ja järjekindel, saingi viimaks teada, et pärast ühte ohjeldamatut pidu lõpetasid nad naiskolleegiga tema hotellitoas. Mees kahetses juhtunut tohutult ja ilmselt kahetseb ka see naiskolleeg, sest tema on lausa abielus ja kahe lapse ema.

Esimese hooga tahtsin meie suhte lõpetada, aga nüüd olen hakanud mõtlema, et see polegi äkki õige otsus. Mees anub mind, et ma teade ei jätaks ja lubab tähed taevast alla tuua. Ja ma saan tegelikult aru, et see, mis juhtus, oli suures osas alkoholist tingitud. Mul on ka endal korra sarnane asi elus juhtunud, samuti tööreisil, aga me saime õnneks ikka enne voodisse maandumist pidama — see aitab mul mõista, et tegelikult võivad sellised petmised väga kergesti juhtuda…

Mida teie minu asemel teeksite? Kas annaksite andeks? Ma tõesti ei tahaks uuesti suhteotsingu karussellile astuda, pole enam nii noor ka ja tahaks varsti lapsi… Kas tõesti peab muidu õnneliku suhte pärast ühte petmist lõpetama?