Mehe jaoks pole probleem osta pabertaldrikuid, et kuu aega mitte nõusid pesta. Meest ei häiri kui mõni toiduaine külmkapis realiseerimistähtaja ületab (kui otseselt ei haise, siis las olla). Meest ei häiri kui korterit iga nädal ei koristata (põrandate pesu, tolmulapiga sahmimine).

Mehed on koguaeg teinud asju nö. hoogtöö või projektina. Naised seevastu on harjunud koguaeg natukene nokitsema. Mulle näib, et just sellest erinevusest saavad alguse paljud probleemid. Naine ei saa aru, miks see mees nii räpane peab olema ning mees ei mõista, mis kuradi põhjusel see naine pidevalt mingi lapiga sahmerdama peab.

Ära alanda partnerit!
Aga kindlasti ei tohiks keegi suhtuda teisesse nagu koera. Et “vii JUST NÜÜD ämber välja või HAKKA NÜÜD nõusid pesema.” See on alandav ja sellised naised tuleb maha kanda. Kui tahad mingit asja NÜÜD JA KOHE teha, siis tee ise.

Prügikasti tühjendamine on väga väike asi ning tõepoolest, seda võib teha, kui astud uksest välja. Taldriku võib pesta sama päeva õhtul või kasutada papist taldrikuid. Kodu võiks olla korras, st. asjad ei tohiks laguneda ja normaalset elu takistada. Aga kindlasti ei tohiks keegi suhtuda teisesse nagu koera. Et “vii JUST NÜÜD ämber välja või HAKKA NÜÜD nõusid pesema.” See on alandav ja sellised naised tuleb maha kanda. Kui tahad mingit asja NÜÜD JA KOHE teha, siis tee ise.

Ühtlasi pakuks veidi mõtlemisainet. Tänapäeva elu on nii kohutavalt kiire, et igal sammul tuleb teha kompromisse ja võtta vastu otsuseid. Peamiselt selle kohta, mida teha ja mida tegemata jätta. Ja kõiksugu olmeprobleemid tuleks lahendada nii, et inimestel elamiseks ka aega jääks. Puhkamiseks. Elu nautimiseks.

Mis kasu on sellest, et korter läigib kui töö ja kodu vahet saagimisest vaba aega üle ei jäägi. Sellises olukorras saadaks koristamise konkreetselt kuu peale ja lihtsalt naudiks oma naist ja rahu. Aga mõnel on patoloogiline vajadus vinguda, nühkida, kamandada ja kritiseerida.

Miks mitte korraldada oma elu siis nii, et see lihtsam oleks? Ehitad maja, vali lihtsamini puhastatav pind. Kui peres on kaks rahateenijat, palgake aeg-ajalt koduabiline või lapsehoidja. Kui nõud teevad muret, ostke nõudepesumasin või papptaldrikud. Ärge kuhjake igast jura ja nipsasjakesi kokku. Nautige elu, mitte koristamist.