Teele on siis lapse isa ehk mu eksmehe Kristo uus naine. Tõeline musternaine. Töötab kõrgel kohal, näeb välja kui piitspeenike modell mõne iluajakirja kaanelt ning tagatipuks õpib veel ülikoolis juurat ka juurde. Seda viimast siis nii möödaminnes! Ega ükski oskus ju maha jookse. Selle kõige kõrvalt leiab ta veel aega, et minu lapse emaks ka kippuda.

Raha eest saab kõike? Tütar sõidutati Legolandi

Meil on kokkulepe, kuus kümmekond päeva on tütar isa juures. Siiani on kõik igati toiminud, aga ma muutun aina närvilisemaks, kui keegi üritab mu koha üle võtta. Mina olen last kümme aastat kasvatanud ja nüüd ilmub kuskilt välja tädi Teele. Lapsel tekib ikka kiiresti ohhoo-efekt, kui midagi uut näevad. Teele töötab ühes firmas, mis tegeleb sisekujundusega. Nii on ta Kertut võtnud kaasa isegi uhketesse vanalinna korteritesse, maamõisadesse ja ühte hotelli, kus ta parasjagu sisekujundusega tegeles. Iga uus koht on ikka huvitav. Loomulikult Kertu jutustas mulle pärast pikalt, kuidas nägi ikka mõisas suursugust mööblit ja hiiglaslikku voodit, rääkimata uhkest vannist. Eelmisel sügisel teatas Kristo mulle ootamatult, et nemad sõidavad nüüd Teele ja Kertuga Legolandi. Ma ehmatasin ära, et kust see nüüd tuli. Jah, Kertul oli siis koolivaheaeg, et see tuli ikkagi väga ootamatult ja oleks pidanud ikka minu arvamust ka küsima. Mul ehk pole nii palju raha, et Kertu Legolandi viia, aga mulle ka ei meeldi selline äraostmine. Millisele lapsele ei meeldiks kõndida hiiglaslike legode keskel, aga last ei saa ka ära hellitada. Mul oli hilja kätt ette panna, piletid olid juba ostetud, aga ega ma selle peale hästi vaadanud. Kuni jõuludeni välja kodus muud ei kuulnudki, kui äge ikka Legolandis oli.

Eksämm nimetas Teelet kasuemaks

Meil on vanast ajast traditsioon, et jõulude ajal oleme maal Kristo vanemate juures. Lapse pärast oleme seda jätkanud ka pärast lahkuminekut. Ei taha nii, et Kertu peaks valima, kas tahab ema või isa juures olla. Kristo ema mind muidugi ei salli ja sel korral kasutas võimalust, et terve õhtu Teelet kiita, et küll ikka Kristo on leidnud nüüd täiusliku naise. Kui ta nimetas Teelet juba Kertu kasuemaks, siis kõndisin lihtsalt uksest välja. Pidin end pool tundi koguma, et siis nutetud silmadega sisse minna. Ma tundsin kogu õhtu, et olen mitte keegi. Kertu on juba piisavalt suur, et mõista, et midagi on valesti, aga mulle tundub, et ta üritab seda ignoreerida. Ta on tüdruk, kes tahab, et kõik oleks hästi. Ta väldib konflikte nii palju kui võimalik. Ma arvan, et tal on alateadlik hirm, sest mina ja Kristo tõesti kunagi tülitsesime väga palju. Mul on sellest väga kahju, aga enam seda kustutada ei saa.

Mind puksitakse üldse perekonnast välja?

Püüan praegu teha kannatlikku nägu, aga ma ei kujuta ette, kuhu kogu see olukord välja viib. Ma olen vihjetest aru saanud, et Kristo tahab, ilmselt Teele utsitamisel, veelgi rohkem Kertut enda juurde. Ta korra mainis, et oleks paras, kui hooldusõigus oleks täpselt pooleks. Ma ei kavatse sellega nõustuda, sest mind söödaks vist üldse välja ja ei imestaks, kui lõpuks olen hoopis mina kasuema rollis ja Teele mängib ema.

Naisteka lugejad, mis teie arvate, kas Eva dramatiseerib olukorda üle või peaks ta midagi ette võtma, et Teele tema positsiooni üle ei võtaks?