Olen 26-aastane naine ja minu kõige pikem suhe elus kestis 4 kuud. Tavaliselt aga kestavad need nii umbes kuu aega või veel vähemgi. Ma olen sellepärast väga õnnetu, sest unistan just püsisuhtest inimesega, kellega kõigepealt üksteist põhjalikult tundma õppida ja siis abielluda ning lapsed saada. Aga suhted lõppevad mul paraku enne, kui ma teist inimest veel korralikult tundma olen õppinud.

Mu viimane peigmees oli minuvanune tore ja kena mees, kellega olime koos täpselt kuu aega. Minu arvates oli meil väga hea suhe, pidasin juba oma mõttes vaikselt kokku kolimise plaane, kui ühel täiesti suvalisel hetkel — meil polnud olnud tüli ega midagi —, ütles ta, et peab minuga tõsiselt rääkima. Istusime maha ja sealt see tuli — ta rääkis mulle kõigepealt pikalt ja laialt, kui tore, ilus ja tark naine ma olen ning siis ütles, et ta ei saa seda suhet jätkata, kuna tunneb, et ma väärin kedagi paremat kui tema. Et mina pole midagi valesti teinud, aga tema ei suuda jätkata. Kas see ei peaks olema minu otsustada, mida ma väärin? Ilmselgelt olid tal lahkuminekuks muud põhjused, aga mulle ta neid muidugi ei öelnud. Kui küsisin, kas ta võiks ausalt öelda, miks ta mind maha jätab, korrutas ta ikka sama juttu, et ei, asi ei ole minus, vaid temas.

See juhtum polnud kaugeltki esimene. Kahjuks on umbes samamoodi lõppenud kõik minu suhted, ka see kõige pikem. Kui olen uurinud, mis on tegelik suhte lõpetamise põhjus, pole ükski mees mulle mingit asjalikku vastust andnud, vaid ikka keerutanud selle “asi pole sinus, vaid minus” jutu ümber.

See on kohutav. Ma tahaksin päriselt teada, miks mehed mind maha jätavad. Kui nad ausalt ütleksid, mis mul viga on, saaksin ma ju endaga tegeleda ja enda käitumist muuta. Praegu olen ma lõhkise küna ees — tean, et midagi on minuga valesti, aga mis see on?

Ütlen kohe ära, et neid klassikalisi vigu ma ei tee, mis paljusid mehi eemale peletavad — ma ei nuhi meeste järel, ei hakka kohe pesa punuma, sest tean, et see võib mehe ära hirmutada, ei ole armukade. Olen tavaline kena välimusega ja oma arust üsna tavaline naine, kes otsib armastust.

Kas kellelgi on veel sarnased kogemused nagu mul, et kõik mehed jätavad maha, aga õiget põhjust ei ütle? Kas oskate mulle soovitada, kuidas ma saaksin teada, mis nendes suhetes tegelikult valesti läheb ja kuidas ma saaksin ennast parandada?