Nagu lubasime (oleme siiski sõnapidajad mehed), keskendume seekord tõelisele Pandora laekale — Tinderile. Äpp, mis veel teist Trooja sõda ei ole põhjustanud, kuid võib endaga kaasa tuua paksu pahandust, aga ka mõõtmatut meelehead ning mine tea, võib-olla ka eluarmastuse, võib-olla pruudi, ekspruudi või lihtsalt lapse (tinder surprise). Kuna kaardistame turgu absoluutselt igal pool ja igal ajal, siis loomulikult ei ole me pääsenud mööda ka sellest olulisest tööriistast. Te ei pruugi meid märgata, kuid me oleme alati kohal.

Aga, olles kasutanud Tinderit juba selle loomise hetkest (kusjuures oleme saatnud arendajale ka mitmeid soovitusi aplikatsiooni parandamiseks), võime välja tuua mõningaid tähelepanekuid, hinnanguid ja kitsaskohti. Analüüsisime ja sünteesisime aastate jooksul kogutud andmeid ja infot ning teeme tulemused avalikuks.

Oleme käinud aktiivselt tinder-date’idel (kokku 51) ning mida siis öelda? Issanda loomaaed on tõepoolest kirju. Oleme sattunud nii tõsiusklike kristlaste, kodukaitsjate, jahinaiste, poliitprostituutide, suitsetajate, kasiinosõltlaste, joodikute, nais-autoärikate, töötute, rikaste&ilusate otsa. Aga ka selliste, kes pooldavad Krimmi annekteerimist, arvavad, et ISIS on Obama sünnitatud ning et maakera on lapik. Sellegipoolest on olnud paar afääri ning mõni põgus romanss, mida heaga meenutada, aga on ka pettust ja valet olnud. Pillutud on lauseid, mis polnud siirad ega lausutud südame sunnil. Igasugune väärinfo, vale, umbluu ning suitsetamine on meie jaoks absoluutne dealbreaker. Enne leiaks ühise keele Donbassi naiskodukaitsjaga kui sarisuitsetajaga, kelle põhilause on, et “ouu kleää käime Statist läbi mul on suitsu vaja“ — iuu.

Tinderis figureerib nelja tüüpi naisi:

1) Turusolkijad ehk niisama tähelepanu püüdev element — naised, kellel puudub igasugunegi eesmärk kasutada aplikatsiooni poolt loodud võimalusi sihtotstarbeliselt. Mõningatel on kodus olemas ka mees ning ajaviiteks käiakse piilumas turul figureerivaid võõraid mehepoegasid. Tegemist ei ole väga sotsiaalsete emalenduritega ning info vahetamine nendega on sarnane ülekuulamistega kunagises kurikuulsas Pagari tänava keldris, kus sõnu tuli välja sikutada vahel ka üleloomulikke võimeid kasutades või tangidega. Mõni neist tundub olevat ka inimene, kes sai kümneaastaselt teada, et jõuluvana polegi olemas ja on siiani selle pärast pahane. Nad on veealused karid sinu kodusadamas. Meie tuline soovitus neile naistele: palun ärge laadige seda äppi omale alla ja ärge raisake enda ja teiste aega ning tähemärke. Selle asemel tehke kodus mehele süüa või viige laudas ruigavale notsule värsked heinad alla.

2) Staarid ehk väga ’kiiret’ elu elavad neidised, kelle aeg on rohkem piiratud kui Theresa May-l. Nende kalender on jõuliselt täis bookitud ja pahatihti tuleb esmakohtumist planeerida suisa mitu kuud. Loomulikult jätkub neil aga aega olla 24/7 aktiivne sotsiaalvõrgustikes, lisada uusi pilte, valida välja uusi nunnusid Snapchati filtreid ning hängida lokaalides. Loomulikult enamus mehi ei jõua seda esimest vaba hetke ära oodata ja nii need neiud figureerivadki juba aastaid Tinderi keskkonnas. Reeglina kurdavad nad ka selle üle, et normaalseid mehi ei olegi enam olemas ja kogu maailm on nende vastu pööranud, püüdes abi leida maagilistest kristallidest või Marilyn Kerro poest ostetud voodoo nukust.

3) Aktivistid — Eranditult on nad üksikemad st pagasiga, kes püüavad enda kõrvale leida uut armastust. Vahel on tegemist olnud täitsa toredate ja mõistlike tädidega, kellega juttu jätkub kauemakski. Nad alustavad ise vestlusi ja on väga varmad välja pakkuma erinevaid plaane ja ajaveetmise võimalusi. Nad on tõelised maotaltsutajad ning mõni neist vääriks kindlasti ka üles noppimist, aga eks mehed jagunevad mitmesse leeri, mõnele lihtsalt lapsega naine ei sobi. Kellele aga sobib, siis andke aga tuld.

4) Pärlid — võib-olla, et isegi meest otsivad indiviidid, kuid neil puudub pahatihti ’suu’ alustamaks ise jutuajamist, vestlust. Seega peavad mehed ise suure töö alguses ära tegema. Neis tundub olevat sisu ning just neil ongi võimalus pääseda Noa laevale. Ometi paneks kõigile naistele südamele, et elame võrdõiguslikus ühiskonnas, ajad on moodsad, mehed ja naised on võrdsed. Sellegipoolest Eesti naised ei söanda ise esimest sammu astuda. Küll aga nõutakse, et mees võiks teha seda-toda-kolmandat. Paraku on tänapäeva naised suurendanud nõudmisi aga vähendanud väärtusi. Lõhnab mitte just hästi, tea kas peaks hakkama vaatama taas Lõuna-Euroopa naiste suunas, sest sealt leiab Eesti mees võrdsust, tunnustust, tähelepanu ning meelehead. Seal meest hinnatakse mitte ei peeta lihtsalt ’toidu lauale toojaks’. Väheke õli tulle valatud, tõdeme, et siiski eelistame me eestimaist ja me ei anna alla sel okkalisel ning miine täis teel.

Jagame mõned näpunäited ka headele mehepoegadele, kuidas oma Tinderi kontosid seadistada ja hallata ning mis toob suuremat edu. Kindlasti tuleb kasuks, kui teha oma Tinderi kontole aeg-ajalt restart. Ehk siis kustuta konto täielikult ning loo see uuesti. Soovitame siis kindlasti ka pilte muuta. Mis puudutab piltide valimist, siis kindlasti peavad need olema erineva sisuga. Loomulikult peab endale selgeks tegema, et millist sihtgruppi püütakse. Paljude naiste jaoks on näiteks esimese fotona jõusaali pildi kasutamine täiesti out, mõni vihkab selfisid(ehk endleid), mõnele ei sobi king&dressid kombinatsioon. Samas on erandeid, oleme testi mõttes erinevad variandid läbi proovinud ja julgeks öelda, et kontrast on tunnetatav. Kõige rohkem edu toob kui kasutada oma kontol viite eri sisuga fotot. 1) Viisakas pilt, triiksärgi või pintsakuga, 2) Kõva mehe pilt, kust õhkuks maskuliinsust (PS. See ei ole jõusaali pilt, käes 65 kg kaaluvad sangpommid), 3) Loomapilt — kas enda koduloomast või koos temaga (koer, kass, tuhkur ja Madagaskari sisalik töötasid kõige paremini). 4) Trennipilt — ei pea silmas palja ülakehaga ülespumbatud torsost klõpsitud selfit peegli ees, vaid pigem jooksurajal, rattaga, matkal või rulluiskudel. 5) Reisipilt — naised hindavad reeglina reisimist ning laia silmaringi. See on alati olnud pluss ning toonud ka jututeemasid. Tinderi restart mõjub värskendavalt ka süsteemi algoritmile ning seetõttu saab sinu ekraanile kuvatud varasemast rohkem ning värskemaid pruudikandidaate, kes — nagu elu on näoidanud — võivad resideeruda lausa kõrvaltänavas ning osutuda ausaks naabermaja pornostaariks.

Kokkuvõtteks ütleks, et Tinder võib olla arvestatav hooandja, kui ise oled aktiivne ja tegus.
Hea koht, kus tehinguid lukku lüüa ning sidemeid sõlmida. Oluline on osata välistada naiskandidaadid number 1 ja 2. Kolmas variant jäägu gurmaanidele. Neljandaga on lootust, kui teda marineerida ja töödelda väheke. Ei tohi lihtsalt peale käia, tuleb mõista ja aega anda. Meie oleme küll head kuulajad ning väga mõistvad kutid, kuid siiski peame tunnistama, et oleme jõudnud faasi, kus me enam esimest sammu ei tee, vaat et juba põhimõtte pärast. Siinkohal kiidaks ka seda 2,7% naisterahvaid, kes siiski ise alustavad juttu, tunnevad huvi, kuidas meil läheb ja mine tea, võib-olla kutsuvad meid loomaaeda jalutamagi, et vaadata kuidas jääkaru Friida basseinis (ootame pingsalt jääkaru elutingimuste paranemist. Ka sina saad sellele kaasa aidata, annetades loomaaiale kas või ühe euro!) lustib või kuidas tiigriemme äsja sündinud pojad mängivad. Jah, sellised aktiivseid, atsakaid ja tarmukaid naisi siiski on veel olemas ning tänu neile me veel hingitsemegi, kiitus teile!