Minul tekkis see küsimus hiljuti. Ikka seetõttu, et kõigi huviorbiidis on uus perekond. Perekond Trump.

Väliselt egomaniakk ja võimuahne mees ja ta ilus, kuid rumalavõitu naine (ning jah, ma tean, et Melania räägib kuut keelt, ometi ei tee see teda veel targemaks). Ja tehku see mees, mida aga soovib - naine kiidab kõike takka ja õigustab veel omakorda, kui avalikkus küsimusi esitab. Kas esimestel leedidel ei kõlbagi aeg-ajalt aus olla ning avameelselt tõdeda, et kõiges nad oma abikaasadega ei nõustugi?

Idee tuli sellest, et lugesin just artiklit, kuidas ameerikamaa rõivadisainerid kutsuvad üksteist üles Melania Trumpi boikoteerima. Ja seda põhjusel, et tema abikaasa on seksistlik töll (ja kõik muud halvad omadused veel lisaks) ja nukulik Melania vaid särab vaikides oma tropi mehe kõrval.

Kuidas aga oleks reaalsus siis, kui see ilus-aga-rumal nukuke teataks, et ta kõiges oma abikaasaga ei nõustugi? On ju täitsa loogiline, et kõiges ei saagi abielupaar nõustuda, olgu nad kuitahes armunud või ideaalselt sobivad teineteisele või maailmakuulsad. Eriti siis, kui meespoole minevikust ebameeldivad üllatused meediasse imbuvad. Selle asemel, et kivistunud näoga päheõpitud “mu mees selgitas ja vabandas” öelda, mõjuks oma iseloomu näitamine palju paremini. Et jah, abikaasa käitus nagu vana šovinistlik siga, ma ei kiida sellist käitumist heaks. See on mu mehe elu ja mu mehe halvad valikud, mina teen enda valikud. Mis siis, et abielus ja nt “esinduslik paar”, esileedi on eelkõige tema ise ja naisena ebaõiglust taluda ei tohiks. Vot sellist esimest leedit oleks vaja: suhtekorraldajatelt ja oma mehelt saaks rohkem pragada, aga meedia ja rahva austus oleks suurem. Disainerite oma ka.

Küsisin oma mehe arvamust ka, et mida tema minu mõttekäigust arvab. Abikaasa leidis, et ilmselt tuleks sellest ilmatu suur skandaal, kui maailma kõige mõjukama riigi esimene leedi teataks, et ta ei toetagi 100% oma mehe valikuid ja tegemisi. Ja ilmselgelt on Melania Trump piisavalt rumal, et selliseid mõtteid üldse kaaludagi.

Samas, ei peagi üldse mõjuvõimas paar olema. Eks meil kõigil ole tutvusringkonnas paare, kus võimukam pool otsustab “mis meile meeldib” ja kogu lugu. Või olen mina see imelik, kes leiab, et ka abielus olles tasuks iseendaks jääda. Seda ka siis, kui kallis “teine pool” lollustega hakkama saab ja ise seda heaks ei kiida. Mittenõustumine on ju täitsa lubatud!