Just sellest ühe õlle rahast alustab juttu minu värske tuttav Maris. Naisele pubis ühe kesvamärjukese välja käristanud härra ootas kiiret linade vahele kargamist. Mehe kurvastuseks loodetud actionit siiski ei toimunud. Maris on 35+ vanuses vallaline naine ning defineerib end gootina. Südamepõhjani vihastab teda kõik roosa. Ja blond. Miks, tahate te kindlasti teada. Sest kõik Marise deidid on minema jooksnud nende roosade ja blondide väiksemagi ripsmeplaksu peale. Mehed lükkavad sünge ja vihma armastava daami sekundiga sõbratsooni. Ahjaa — mis on sõbratsoon? Maris kohe selgitab. See juhtub sinuga siis, kui loodetav mehekandidaat hakkab oma suhtemuresid kurtma. Loob naisest endale sootu semu, kellega ta suhet ei soovi ega hakka kunagi ka ette kujutama.

Pärast korduvaid untsuläinud meheotsinguid kinnitab minu gootisõber, et tema vanuses polegi võimalik enam kedagi leida. Endast nooremaid tumeda maailmavaatega naishing juba põhimõtte pärast ei piilu. Temaealistel aga ripub kaelas terve hunnik järglasi mitmest erinevast kooselust. Sellise kärgpere-kutiga suhet viljeleda polevat eriline lust. Kolmas ports liigitub üheöösuhte otsijateks, keda endine sarideitija kindlal käel välja selekteerib.

Marisest hoopis erinevat nägemust tutvustab mulle kolme väikelapse ema Kadi. Sõber vastab mu kõnele heledal häälel ja kinnitab rõõmsalt, et kakskümmend kaks pole viimane taks! Ei olevat seda ka kurikuulus kolmkümmend viis ega isegi mitte seitsekümmend kuus. Noor pereema lihtsalt usub armastuse leidmisesse igas eas. Tema hinnangul on kõik vaid iseenda tahtmises kinni ning halbu tutvumisi ei eksisteeri. Olgu mainitud, et Kadi elab pikemat aega õndsas abielus ning erinevad kriisid kohtingumaastikul jäävad temast kauge kaarega eemale. Samal ajal soojendab südant sõbrast kiirgav positiivsus — kõik pole veel kadunud.

Kõik tõesti pole veel kadunud, kuna juba laupäeval kappan minagi pimekohtingule. Seekord jooksis hiir täiesti magava kassi suhu, kuna kokkusaamine lihtsalt planeeriti mulle sõbra poolt. Ainus ülesanne on kohale ilmuda ja enam-vähem adekvaatset juttu ajada. Kindlasti pean valima mingid neutraalsed jututeemad, et kaaslane lõbustatud ja rahulik püsiks.

Me ju kõik teame, et ei maksa ajada oma deiti närvi. Sest Närv pole pood, kuhu lihtsalt peab minema.