Treenimiseks ei pea jõusaali minema, seda saab teha igaüks oma kodus. Küll on tähtis olla järjekindel ja planeerida igasse päeva minimaalselt 10-15 minutit kõhulihaste harjutusteks, mis on eelduseks, et saada tulemusi lühikese ajaga.

Kõige lihtsam viis harjutusteks on tavalised istessetõusud matil. Esimese korraga neid palju teha ei jaksa, alustada võib kahekümne kuni kolmekümne istessetõusuga ning suurendada korduste arvu iga päev viie kuni kümne võrra. Harjutust tehes tuleb jälgida, et oma käsi kukla taha ei seoks ja pead liigselt ette ei tõmbaks, vastasel juhul võib saada lameda kõhu asemel hoopis kange kaela. Istessetõusude ajal peab hoidma puusad ja alaselja vastu põrandat ning harjutusi võiks teha kõverdatud seljaga, sest nii ei tee endale liiga. Kui varasem treenitus on piisavalt hea ja harjutus tundub lihtne, võib korduste arvu mitmekordistada või kasutada lisaraskusi.

Teine lihtne ja tõhus harjutus on plank ehk küünarvarstoenglamang, mida tuleb teha küll lühidalt, aga kindlate reeglite järgi, sest vastasel juhul on sellest rohkem kahju kui kasu. Harjutust tee matil (mitte libedal parketil), toetu küünarvartele ja varvastele nii, et õlavarred on maapinnaga risti. Keha peab olema sirge, selg ei tohi olla kumer ega nõgus ja tagumikku ei tohi tõsta taeva poole. Sellises asendis tuleb end hoida seni kuni jaksu on, alustada võib ka 20 sekundist ja üle ei tohi pingutada, sest siis tikub kehaasend muutuma ja see teeb seljale liiga. Harjutuse tegemise ajal tuleb pingutada tuharalihaseid ja tõmmata mõttes küünarnukke ja varbaid keha keskosa suunas ilma tegelikult ennast liigutamata. Harjutust võiks teha iga päev 10 sekundit pikemalt kui eelmisel päeval.

Õhtul telerist uudiseid või lemmikseriaali vaadates lihvi hularõngaga oma taljejoont. Lihtne hularõngas pakub head võhmatreeningut ja aitab kaasa ka kaalu langetamisele, aga kuna kõige enam teevad tööd taljepiirkond ja puusad, siis kasutataksegi seda eelkõige keskkoha vormi saamiseks. Esimest korda hularõngast kasutades võib tunduda, et rõngas ei taha vöökohal püsida, sest maa külgetõmbejõud on võimsam, aga tasapisi hakkab koordinatsioon paranema ja nii võib hularõngast pööritada kasvõi pool tundi jutti. Kui hularõngas kohe mitte kuidagi puusadel ei püsi, võib proovida sarnast asja graatsiakettal. Selle peene nime taga peitub lihtne pöörlev alus, millel seistes saab treenida kõhtu, reisi ja puusasid. Ka sellel võib olla algul raske tasakaalu hoida, aga harjutamine teeb kiirelt meistriks.

Kõhule ja kätele annab korraliku koormustreeningu ka lihtne kõhurull, mida paljud mäletavad lasteaia võimlemistundidest. Esmapilgul lihtsana tunduv üles-alla rullimine osutub tegelikkuses väsitavaks ja intensiivseks treeninguks, mis lisaks keskkoha ja kätelihaste vormimisele aitab parandada ka tasakaalu ja üldist vastupidavust.

Lõpetuseks võiks teha kõhulihaseid vormimaid ja rühti parandavaid harjutusi suurel võimlemispallil. Kuna sobivaid harjutusi on sadu, võiks appi võtta YouTube’i, aga üheks võimaluseks on asetada selili asendis jalad kõverdatult pallile ning hakata rullima nii, et jalad liiguvad vaheldumisi paremale ja vasakule, aga põrandale ei kuku. See harjutus tugevdab samaaegselt nii kõhtu kui selga. Samamoodi võib rullida palli jalgadega enda poole ja endast eemale.

Loomulikult võib igaüks valida endale sobiva viisi, näiteks võib harjutusi teha ka treeningpingil, mis teeb lihtsad keretõsted füüsiliselt raskemaks. Olenemata sellest, kas treenitakse kodus või jõusaalis, mõne abiseadmega või lihtsalt matil, on kõige tähtsam osa treeningust motivatsiooni leidmine. Kõik muu tuleb juba lihtsamalt.