1. Ambur

Amburid on sama avatud südame ja lõbusa meelega nagu jõuluvana. Nende lahkust varjutab mõnikord kannatamatus ja rapsimine, mistõttu on 90ndate hittfilm “Jõuluvana” amburitele kõige õigem linateos. Linateose peategelane Scott Calvin kogemata tapab jõuluvana ning satub seetõttu Põhjapoolusele, kus ta avastab, et temast saab uus kingitooja. Päkapikkude ja põhjapõtrade abiga aktsepteerib kannatamatu isa viimaks oma saatust ja leiab oma jõulurõõmu.

2. Kaljukits

Nagu Kevingi filmist “Üksinda kodus”, on kaljukitsed praktilised, tasakaalukad ja ettevaatlikud, et enda eest seista, kui nad kogemata üksinda jäetakse. Filmi sisu teavad ilmselt kõik – Kevin jääb kogemata perekonna jõulureisist maha ning selle aja jooksul peab ta end elus hoidma ja kaitsma perekonna suurt kodu kahe varganöo eest. Nagu kaljukitsedki, kasutab poiss enda kiiret mõtlemist ja nutikust targalt ära.

3. Veevalaja

Selle tähemärgi all sündinud on tõelised leidurid ja väga ettearvamatud. Selline on ka film “Jõulueelne õuduslugu”, mis on tõepoolest geniaalne linateos. Kõrvitsakuningal ehk Jack Skellingtonil saab halloweenilinnast kõrini ning üritab sinna sobitada hoopis jõulumeeleolu. Kahe püha vahel vaatamiseks on see Disney film ideaalne!

4. Kalad

“Jõuluprints” on film lootusetutele romantikutele. Tundlikele kaladele on see südamlik armulugu reporteri ja printsi vahel kindlasti mokkamööda. Põgene igapäevaelust kaunisse romanssi ja imetle vaid seda vaatemängu!

5. Jäär

See tähemärk on planeet Marsi mõju all, mistõttu on jääradel vaja jõulufilmi, mis oleks täis põnevust ja vürtsitatud kübekese ohtlikkusega. Niisiis on 80ndate klassik “Jõululugu” ideealne! Jäärapäistele kindlasti meeldib vaadata, kuidas mässumeelne poiss Ralphie Parker ennast igasugu pahandustesse mässib, lisaks saab igaüks filmi vaadates kõhutäite viisi naerda.

6. Sõnn

Jalad maa peal sõnnidele sobiks vaadata midagi, mis on sama südamlik nagu nad isegi. “Polaarekspress” on film, mis tehtud lasteraamatu järgi ning lavastatud Tom Hanksi poolt. See räägib poisist, kes on teel Põhjapoolusele, ning jõulurong viib nii teda kui vaatajat unustamatule seiklusele, mille järel on südames kindlasti hea soe tunne.

7. Kaksikud

See tähemärk väärib filmi, mis kõneleb kaksikutest. Netflixi “Printsessivahetus” on selleks ideaalne. Vanessa Hudgens mängib nii pagarit kui printsessi, kes vahetult enne jõule esmakordselt kohtuvad ning oma uskumatut sarnasust otsustavad ära kasutada ja vahetavad kohad. Elude vahetamine mõneks päevaks oli algne plaan, ent see läheb nihu, kui mõlemad armuvad teineteise kallimatesse. Film on täpselt ideaalne imal armulugu, mida enne jõule vaadata!

8. Vähk

Hooliv tähemärk saab oma armsamaga diivanil kaisutada ja vaadata idüllilist “Armastus on see…”. Üheksa erineva paari elu jälgimine paneb ühtaegu naerma ja pisaraid pühkima. Staaridest pungil film toob kahtlemata jõulurõõmu iga vähi südamesse.

9. Lõvi
Ühelegi lõvile ei sobi ükski film rohkem kui 2003. aasta Will Ferrelli “Päkapikk”. See räägib loo suure südamega inimesest, kelle kasvatasid üles päkapikud. Ta läheb suurde linna otsima enda pärisvanemaid ning puistab sombusesse New Yorki jõulurõõmu ja komme!

10. Neitsi
Analüüsivad neitsid õpivad alatasa kogemustest ning nende ihalus perfektsuse järele teeb 40ndate filmi “See imetabane elu” suisa ideaalseks. Film algab nukralt, ent näitab, mis on jõulude juures kõige olulisem – pere ja sõbrad.

11. Kaalud
Lõbus ja flirtiv nagu kaalude tähtkuju esindaja on ka film “Puhkus”. Cameron Diazi ja Kate Winsleti kehastatavad tegelased vahetavad jõuludeks kodud ning armastus on sedamaid nende poole teel!

12. Skorpion
See tähemärk peaks kindlasti vaatama “Kuidas Grinch jõulud varastas”, mis sel aastal ka uues kuues kinolinal jookseb. Jim Carrey kehastatav nimitegelane asub jõule hävitama ning skorpionitele kindlasti meeldib see triangel, mis ekraanil toimub.