* Enne tuppatoomist tuleks lasta jõulupuul aeglaselt üles sulada. Mida külmemas puu on olnud, seda aeglasem peaks olema tuppatoomise protsess — ikka nii, et algul väljast kuuri, sealt koridori, edasi jahedasse esikusse ja alles siis tuppa. Temperatuuri liiga järsul kõikumisel võib puu õige pea hakata okkaid pudistama.

* Võta appi saag: hoolimata sellest, kas puu on metsast toodud äsja või ammu, tuleks tüve otsa uuesti lõigata. Vastraiutud puul piisab u 2 cm ketta eemaldamisest, kauem seisnult peaks suurema jupi maha saagima.

* Ehmata: puu hakkab paremini joogivett vastu võtma, kui ta korraks tüvepidi kuumemasse vette kasta.

* Magusat ja haput: esimese vee sisse võiks panna mõnda lõikelilledele sobivat väetist. Abi pidi olema ka suhkru, soola, sidrunhappe või glütseriini lisamisest, isegi hõbelusika vettepistmine pidavat aitama puul kauem vormis püsida.

* Võta appi veeprits: kuivas toas võiks jõulupuud aeg-ajalt veepritsiga üle piserdades kosutada.

Loe ajakirja Kodukiri detsembrinumbrist edasi kasulike nõuandeid jõuluajaks koduses majapidamises.