Miks mitte kostitada külalisi pošeeritud vürtsiste pirnidega? Või võtaks ette hoopis patuvaba šokolaadivahu tegemise? Valik on sinu. Lauasoolijate kiidusõnad on nii ehk naa garanteeritud.

Pošeeritud vürtsised pirnid
kogus: 3

2 kõvemat pirni
250 ml naturaalset õunamahla
2 spl mett
300 ml Alma Kreeka jogurtit
4 spl vahtrasiirupit
2 kaneelipulka
3-5 tähtaniisi
100 g kaerahelbeid
1 tl võid või kookosrasva
2 spl Kreeka pähkleid

Sega kastrulis õunamahl, mesi, kaneelipulgad ja tähtaniis ning tõsta kooritud pirnid potti ja keeda 30 minutit või kuni küpsemiseni. Vastavalt soovile võib üks portsjon olla terve või pikkupidi poolitatud pirn.

Pirnid valmis, tõsta need taldrikule jahtuma ning jätka vürtsise õunamahla keetmist, kuni selle koostis hakkab muutuma siirupiseks. Lase jahtuda.

Samal ajal rösti kaerahelbed ja Kreeka pähklid ning sega Kreeka jogurt vahtrasiirupiga. Jaga jogurt kolme kaussi, pane pirn jogurtile ja nirista peale jahtunud vürtsist siirupit. Kõige lõpuks pudista peale röstitud kaerahelbed ja Kreeka pähklid.

Patuvaba šokolaadivaht
kogus: 5

250 g tumedat šokolaadi (võimalusel suhkruvaba)
150 ml piima
3 spl kookossuhkrut või vahtrasiirupit
350 ml Alma Kreeka jogurtit
Soovi korral 2 spl lemmiklikööri
Näpuotsaga soola

Tükelda šokolaad. Vala kastrulisse piim, suhkur ja sool ning kuumuta. Ära lase segu keema! Lisa tükeldatud šokolaad ja sega, kuni viimane on ühtlaselt sulanud. Vaata, et šokolaadi-piima segusse ei jääks liigselt õhumulle.

Klopi teises kausis jogurt kahvliga ühtlaseks massiks, sega šokolaadiga kokku. Soovi korral lisa maitseks ka oma lemmiklikööri. Jälgi, et šokolaad ja jogurt seguneksid täielikult.

Šokolaadivaht valmis, jaga see viie kausi vahel, kata toidukilega ja pane paariks tunniks kuni ööpäevaks külma. Serveeri naturaalse vahukoore ja värskete marjadega!