Häbematus on ületanud juba igasugused piirid. Raha nõutakse pulmadeks, sünnipäevadeks, matusteks, koolide lõpetamisteks ja nüüd siis paistab, et ka jõulukingitusteks. Kas inimestel üldse ei ole enam mingitki piiri ees, mis ütleks, et stopp, nüüd aitab, see on see koht, kus raha küsimine ei ole enam okei.

Kuidas see siis välja näeks? Kui kõikidel teistel puhkudel on kingitavad rahasummad juba välja kujunenud, siis mis moodi arvutada välja, kui palju on jõuludeks normaalne ümbrikusse panna? Muidu oleks kinkinud pereemale isetehtud käpikud ja moosi, aga nüüd arvutan selle rahasse ümber? Lastele oleks viinud kommi ja mingi raamatu, nüüd lähen vaatan poest, palju maksab ja panen ümbrikusse? Väga nõme! Suur vahe on, kas on 50s sünnipäev, pulmad või jõulud, kingituse väärtus ja tähendus on hoopis erinevad.

Olen täitsa šokeeritud sellest palvest. Kõik taandub rahale. Ka jõulud. Ja seda õpetatakse juba maast madalast ka oma lastele. Kas lapsed kirjutasid jõuluvanale ka, et tahavad kingituseks raha?Ja siis on pettunud, kui ümbriku asemel on kuuse all Lego? Ilmselt müüakse see Lego kuskil turul lihtsalt maha siis, sest raha, raha ja veelkord raha on vaja.

Mida teie arvate?