Pikad jõulupühad ja neile eelnev nädalavahetus aga annavad võimaluse põhjalikumalt aeg maha võtta ja ennastki veidi poputada — olgu siis glamuurseks peoks valmistudes või hoopistükkis suurtest söömingutest taastudes. Dove’i brändijuht Paula Elksne toob välja viis lihtsat viisi, kuidas oma nahka jõulustressist ja pidudest turgutada ning koduses vannitoas endale spaavääriline hoolitsus lubada.

Luksuslik vann

Üks õige hoolitsusõhtu algab ikka pika vanniskäiguga. Hellita end vahuste mullidega, läida mõned lõhnaküünlad ja lõõgastu soojas vees. Kel vanni kodus pole, saab pikalt kuuma duši all niisutava dušigeeli vahuses embuses mõnuleda.

Rikkalik niisutus

Talvine külm temperatuur ja tuuline ilm kuivatavad nahka ning jätavad selle janunema igapäevase niisutuse järele. Paula Elksne sõnul tasub talvel oma kehakreem asendada hoopis rammusama kehavõiga, mis niisutab nahka sügavuti ning pikema aja jooksul, jättes selle mitmeks päevaks pehmeks.

Uni ennekõike

Kõige odavam ilunipp on üks korralik iluuni. Kuigi jõuluperioodil tundub, et igal õhtul ootab mõni sõber endale külla või mõni kontsert kuulamist, on oluline lubada endal pidustustest ka korralikult puhata. Nahk taastub enim just sügava une ajal, nii et tasub investeerida pikkadesse unetundidesse, et jõulueelne stress endalt maha raputada ning ka nahale taastumisaega anda.

Ära unusta vett

Rasked jõuluroad, klaasitäied glögi ja vahuveini jätavad märgi ka nahale. Seetõttu ongi mõned lonksud vett õhtusöögi jooksul või enne magamaminekut hädavajalikud, et nahale omane elastsus taastada. Veejoomine aitab keha toksiinidest puhastada ning annab nahale hädavajalikku niisutust, mida kreemidest ei saa.

Suvine sära enne pidu

Kui tunned, et talvine hallus on röövinud su nahalt sära, võta endale enne pidu hetk, et turgutada nahka kerge isepruunistava kreemiga. „Mitmed isepruunistavad kreemid sisaldavad sädelevaid osakesi, mis sobivad hästi jõulupidudel talvisele nahale pidulikku sära andma,“ soovitab Dove’i brändijuht.