Planeerisime last pikalt ja püüdsin hoolega sihtida, et laps sünniks kevadel või suvel, aga loodus arvas teisiti. Ei jäänud ta ka sügisesse ja mu tütre eeldatavaks sünnitähtajaks määrasid arstid, trummipõrin, 24. detsembri! Ausalt, ma küll tean, et enamik beebisid ei sünni sel arstide määratud kuupäeval, kuid oleksin vist ausalt seal kabinetis nutma puhkenud kui ämmaemand selle välja arvutas... sest minu meelest pole midagi hullemat jõulusünnipäevast.

Su sünnipäev ei huvita siis mitte kedagi, sest kõik on suures jõulumeeleolus. Ja katsu sa oma sünnipäevale lähimal nädalavahetusel pidu pidada, sest kõigil on siis peredega jõuluplaanid. Sa saad kingitusi ainult kord aastas ja mis parim, on inimesi, kelle meelest on siis täiesti okei kui üks kingitus on nii jõuludeks kui sünnipäevaks.

Mu sõbra sünnipäev on 1. jaanuaril ja olgem ausad, enamasti unustatakse teda õnnitleda, sest kõik magavad uusaastaööd välja. Ja kui südaööl kell uude aastasse lööb, mõtleb tema, et tal on nüüd sünnipäev, aga kõik teised, et jee, aasta vahetus - nii tore! Mu gümnaasiumiaegsel pinginaabril oli sünnipäev 25. detsembril. Ka tema sünnipäev vajus kuidagi vaheajal unustuste hõlma ja tal oli raske pidu planeerida. Ühel aastal lükkas ta selle jaanuari algusesse, teisel pidas juba nädal varem ära. Aga näiteks ei kaunistanud ta oma kodu sünnipäevalikult, sest "niikuinii juba on tulukesed ja kuusk... ". Ei mingeid õhupalle. Mingi jõul-sünnipäev.

Ainus mis mind lohutaks, oleks kui keegi, kellel on sünnipäev jõuludel, ütleks, et see polegi nii hull. Aga ma ei tea mitte kedagi sellist. Kõik, kellelt olen uurinud, ütlevad, et muidugi on tore olla jõuluime ja see aeg aastast on maagiline... kuid et samas tahetaks teada, mis tunne on, kui sa ei pea oma sünnipäeval tähelepanu jõuluvanaga jagama.

Loomulikult on kõige olulisem, et mu laps sünniks tublilt ja tervelt, et meie mõlemaga oleks kõik hästi. Ja loomulikult on see okei, kui ta sünnib kas või jõuluööl, peaasi, et ta ilusti meie juurde jõuab. Aga... AGA... ma loodan, et ta otsustab sündida varem. Või hiljem.

Kallis lugeja, kas sina tead kedagi, kelle sünnipäev on jõuludel? Kuidas on see nende elu ja sünnipäevapidustusi mõjutanud?