Potis müüakse harilikke kuuski, nulgusid, kanada kuuski, küpresse ja palju teisi vahvaid tegelasi, aga nende kõigi puhul peab ostmisel veenduma, et puu oleks kvaliteetne.

Kontrolli nii:

  • Enne potipuu ostmist veendu alati, et juurepall on korralikult niiske ega ole läbi kuivanud.
  • Võimalusel proovi puuke õrnalt potist välja tõmmata (eriti oluline suuremate kuuskede ja nulgude puhul) ja veendu, et juurepall on terve ja juured pole lõhutud, sest tihti teevad kasvatajad kurja ja petavad kliente, müües küll potipuud, aga tegelikult on puuke enne hooaega julmalt mullast välja kistud ja potti topitud (sel juhul on juured nii rängalt vigastatud, et puuke mingil juhul kevadeni ei ela).
  • Kui seda teha pole võimalik, tõstke puu potiga üles ja proovige vaadata, kas poti põhjas olevatest aukudest on juuri välja kasvanud.

Kui sobiv puu on välja valitud:

  • Harjutage puud toatemperatuuriga järk-järgult — külmas olnud puud ei maksa järsult sooja ruumi tuua.
  • Mida jahedam on ruum, kus puuke olema peab, seda parem tal seal on — liiga soojas ruumis ärkab puu üles ja alustab kasvamist, noored võrsed jäävad aga nõrgaks ja kahjustuvad, kui pärast pühi puu välja viiakse.
  • Pärast pühi viige oma potipuu järk-järgult jahedasse valgesse kohta kevadet ootama (juhul kui puu oli juba pühade ajal jahedas ja valges, võib see seal “toataimena” kuni kevadise istutuseni olla).

Olulise faktina tasub teada ka seda, et puu tuleb aeda istutada kohe, kui suuremad külmad möödas.

Loe TM Kodu & Ehituse värskest numbrist refereeritud artiklit täispikkuses ja lisaks täienda oma teadmisi, mida kodus ja ehituses silmas pidada tasub.