1. Valmistu varakult

Kõlab loogiliselt ja mitte eriti üllatuslikult, aga mida paremas vormis sa jõululauda minnes oled, seda vähem pisaraid pead pärast kaalule astudes valama. Alusta juba praegu - leia endale netist sobilik toitumiskava, loe kaloreid, unusta saiad ja harjuta end tervisliku toitumisega.

2. Mine autoga peole

Esiteks päästab see su hommikusest pohmellist, teiseks hoiad kokku hea hulga tühje kaloreid, mis alkoholist tulevad, kolmandaks on su sõbrad kaine juhi üle väga tänulikud.

3. Jää oma dieedile kindlaks

Muidugi on keeruline kõikidele jõulumaiustustele ära öelda, aga kindlasti oled enda üle maru uhke, kui jõulude ajal ühtegi kilo juurde ei võta. Välja või külla sööma minnes vali alati kalorivaene liha koos salatiga ja kaste palu panna salati kõrvale.

4. Keskendu kiudainetele

Kiudained hoiavad kõhu kaua täis ja seedimise korras, seega peaksid eriti hoolega kiudaineid tarbima. Treener soovitab kiudaineid lausa toidulisandina juurde võtta.

5. Ja tervislikele rasvadele

Tervislikud rasvad nagu avokaado, oliiviõli, mandlid, pähklid ja lõhe mitte ainult ei aita kaalu kaotada, vaid on suureks abimeheks musklite ehituses ning toetavad mälu ja immuunsüsteemi. Hoolitse selle eest, et tervislikud rasvad oleks igas eines, sest see võib ära hoida meeletu magusaisu ja selle ohtliku teise portsu kooki.

6. Rohkem valku, vähem rasva

Vali kana, kala, muna, väherasvane liha ning valgurikkad köögiviljad.

7. Kardiotreening on võlusõna

Mida rohkem kaloreid tarbid, seda rohkem trenni pead nende kulutamiseks tegema. HIIT ehk intensiivne intervalltreening päästab su siis, kui oled jõululauas rohkem vitsutanud kui lubatud.

8. Aktiivne elustiil harjuta sisse juba täna

Kõnni, jaluta, jookse, käi trepist, diivanil vedelemise asemel mine õue jne. Sõpradega koos einestamise asemel minge metsa matkama ja nautige värsket õhku - olge aktiivsed ja liigutage ennast!

9. Minge sõpradega koos trenni

Absoluutselt kõik põevad jõuludeaegse kaalutõusu pärast, nii et mõttekaaslasi ei tohiks olla keeruline leida. Võtke kamp kokku ja kui õues koos jalutamine on ilma tõttu liiga vastik, suunduge jõusaali või rühmatreeningusse.

10. Teadvusta endale, et nende sammudega sa ainult vähendad paramatatut kaalutõusu, mitte ei hoia seda täielikult ära

Ära ole enda vastu liiga karm. Muidugi sööd ja jood sa pühadel liiga palju, aga kuniks sa suudad end enamvähem õigel teel hoida, on kõik väga okei.