Vaja läheb:

200 g võid

100 g metspähkleid

600 g tumedat šokolaadi (54 %)

220 g paisutatud kaera

Sulata potis või ja kuumuta madalal tulel kuni või muutub helepruunikaks. Lisa kooritud ja pooleks lõigatud metspähklid. Keera kuumus kõige madalama peale ja lisa tükeldatud tume šokolaad.

Kuumuta segu madalal temperatuuril samal ajal segades, kuni šokolaad on sulanud. Vala segu suuremasse kaussi. Viimasena lisa paisutatud kaer ja sega korralikult läbi. Vala saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud kandilisse küpsetusvormi ja lase külmikus hanguda. Olenevalt vormi paksusest kulub selleks paar tundi.

Kui segu on hangunud, siis lõika suupärased batoonid. Müslibatoone võid säilitada säilituskarpides ja külmkapis.

Tekst ja fotod: Kristian Neemela