Link kopeeritud!

RETSEPT | Neid piparkooke võid sa süüa ka siis, kui soovid kaalu langetada

 (5)

Pilt on illustreeriv
Photo by Pietro De Grandi on Unsplash

Piparkoogid rokivad! Ilmselt on see palju seotud sellega, et need seostuvad jõulude ning sellega kaasas käiva jõulurahuga.Jagame sinuga täna ühte tervislike piparkookide retsepti, mis on lausa imeline. Kuigi taigna sisse ei lähe peaaegu ühtegi “klassikalist” toiduainet, siis need maitsevad tõesti nagu päris piparkoogid.

Esmase mõtte nende tegemiseks saime tegelikult oma kallitelt klientidelt, kes jagasid meiega ühte populaarset retsepti ning avaldasid soovi saada see ka Fitlapi toitumiskavasse. Ja meile juba selliseid asju mitu korda ütlema ei pea. Tegime loomulikult endale omaselt selles retseptis väikesed muudatused ja tänase seisuga on see juba meie toitumiskavas.

Toitumiskavast saad teada ka sulle mõeldud personaalsed kogused. Justnimelt, sa tohid süüa piparkooke ka kaalu langetamise ajal.

Aga olgu, läheme retsepti juurde.

Vaja läheb:

160 g India pähklid
280 g datleid
30 g mandlijahu
2 spl kakaod
1 tl kaneeli
1/2 — 2/3 tl ingveri pulbrit
1 tl piparkoogivürtsi
Maitseks näpuotsaga meresoola
Maitseks naturaalset vaniljet

Valmistamine:

Leota datleid tunnike vees ning kurna.
Pane kõik koostisosad koos datlitega ühte kaussi ning purusta saumikseriga ühtlaseks massiks.
Vürtse lisades maitse tainast ja lähtu paljuski ka enda maitsemeelest.
Pane külmkappi tahenema, ideaalis kogu ööks.
Rulli tainas lahti (võid jätta taigna paksemaks) ning vormi endale sobiva kujuga piparkoogid.
Küpseta 170-180 kraadises ahjus 15-20 minutit.

Loe veel

Seotud lood:

Jäta kommentaaridesse teada, kuidas need piparkoogid maitsesid.

Häid pühi kogu Fitlapi tiimi poolt!

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare