Pane paika plaan ja jää selle juurde

Suur osa vana-aastaõhtuga seotud ärevusest tuleneb sellest, et sa ei suuda otsustada, millisele peole siis ikkagi minna. See on klassikaline n-ö FOMO-sündroom ehk hirm jääda ilma mõnest eriti ägedast hetkest. Seega, kui mõtled juba paar nädalat ette plaani, mida teha tahad ja jääd selle juurde, tunned palju vähem stressi, sest tead juba täpselt, kuhu sa lähed ja kellega.

Ole valmis õnnestunud õhtuks

Mõtle, millised on su järgmise aasta eesmärgid ja tee midagi, mis aitab sul nendega juba kohe algust teha. Kui unistad paremast vormist, tea, et paljudes maailma linnades toimuvad ööjooksud, millest võid osa võtta. Kui tahad rohkem aega värskes õhus veeta, leidke sõpradega suurepärane koht, kust koos ilutulestikku nautida. Kui tahad ennast armastama õppida, veeda õhtu päevikut pidades, mediteerides ja midagi loomingulist tehes. Eeldame, et enamik meist ei tahaks olla rohkem pohmellis, aga ometi teeme seda alati iga uue aasta esimesel päeval.

Ära raiska ööd joomise peale

Inimesed kipuvad vana-aastaõhtul liialdama, aga võid sõpradega pidutsema minna ka mõnel teisel õhtul. Kasuta ära võimalust uuel aastal otsast alustada ja otsi üles need sõbrad, kes on valmis uut aastat sinuga hoopis kainena vastu võtma. Mitte ainult ei mäleta sa tervet ööd selgemalt, vaid tunned end järgmisel päeval paremini ja oled valmis kohe oma uusaastalubadusi täide viima.

Loo sulle sobivam kesköine traditsioon

Üks põhjus, miks vana-aastaõhtu alati stressi tekitab, on tunne, et pead keskööl leidma kellegi, keda musitada. Kui oled vallaline, võib sel hetkel tekkida tohutu pettumustunne. Väldi seda ja tee ühe sõbraga kokkulepe, mida te uue aasta esimestel sekunditel teete. Äkki näiteks jagate just siis teineteisele oma uusaastalubadusi, kirjutate üles viis asja, mida te enda juures armastate või söödate üksteisele šokolaadi kastetud maasikat. Mis iganes see ka ei ole, olgu see lõbus ja meeldejääv!

Ole koos inimestega, keda armastad

Päeva lõpuks on vana-aastaõhtu puhul oluline just see, kellega sa selle veedad. Võid olla linna suurimal peol, aga sul võib olla tohutult igav, sest sinuga pole koos need inimesed, kes sulle kõige olulisemad on. Saa parem kokku mõne sõbraga, kellega sul on alati lõbus ja veetke koos aega.

Allikas: The Wonder Forest