1. Hoia silm peal tööpakkumistel ja vaata üle tööks vajalike eelduste loetelu. Paljud ettevõtted, mis tegelevad tööjõuvahendusega on leitavad internetist — kindlasti tee ära eeltöö ja otsi taustainfot ka ettevõtete kohta.
  2. Uuri välja, kas ja millist luba vajad Soomes töötamiseks ning elamiseks.
  3. Kui tööle kandideerimisel tuleb esitada ka haridustaseme- või töökvalifikatsiooni tõend, siis vajadusel küsi abi Soome Haridusametilt.
  4. Elukoha leidmisel ning pangakonto avamisel küsi kõigepealt nõu tööandjalt, kes oskab kohalike teenuste puhul suunata ja aidata. Keele ja integratsiooni küsimustes, laste haridust, tervishoidu ja sotsiaalkindlustust puudutavate teemade korral pöördu nõu saamiseks kohaliku omavalituse poole, mida võid teha ka interneti vahendusel.
  5. Kõik, kes on elanud Soomes kauem kui aasta, peavad ennast registreerima Soome elanike registrisse. Ära unusta seda teha!
  6. Ole teadlik kõigest, mis puudutab sotsiaalkindlustust. Palgast sõltuv pension on sinu õigus ning osa väljateenitud palgast.
  7. Kui sinu sotsiaalmaks laekub nii Soome kui ka Eestisse, siis ei saa sa hiljem pensioni mõlemast riigist. Kahjuks makstes makse kahes riigis kaotad sa ühes riigis makstud raha.
  8. Iga inimese pealt laekub sotsiaalmaks ainult ühte riiki, mis tähendab, et ka inimese pension ja tervisekindlustus kaetakse ühe riigi poolt.
  9. Sotsiaaltagatisi puudutavad küsimused lahendatakse alati inimese elukoha riigi ametiasutuse poolt — Soomes on selleks Eläketurvakeskus ning Eestis Sotsiaalkindlustusamet.
  10.  Riik, mille seadusandlusele inimene allub, väljastab  vormi A1. Vormil A1 on kirjas,  kuhu töötaja sotsiaalmaksud peavad olema makstud ja see esitatakse oma tööandjale.