Ole järjepidev

Täiesti tavaline on, et inimestel on heade päevade, nädalate ja aastate laine, kui anname endast maksimumi ja selline järjepidevus on tegelikult väga oluline. Anna endast täpselt nii palju, et sa päris läbi ei põleks ja hoia oma tujud vaos.

Mõtle esmalt suurele pildile

Enne, kui millegi peale vihastad ja e-posti teel midagi sellist ütled, mida sa hiljem kahetsed, mõtle ka suurele pildile. Kui suudad mõne probleemi ise lahendada, siis tee seda. Kui mõni projekt aga ei ühti ettevõtte suure eesmärgiga, räägi sellest ülemusega rahulikult.

Ole valmistunud

Näita ülemusele, et oled koosolekuks valmistunud, jõudes sinna õigeks ajaks kohale koos märkmete ja värskete ideedega. Näidates, et hoolid ka väikestest kohtumistest, näeb su ülemus ka seda, et hoolid suurtest asjadest nagu eesmärkide seadmine, suuremad projektid ja isiklik areng.

Näita, et hoolid

Väga vähesed inimesed hoolivad päriselt kolleegidega suhtlemisest ja kontorist väljas toimuvatest üritustest, aga tegelikult on oluline aeg-ajalt neil kohal käia. Näita, et hoolid ja joo kasvõi ainult üks jook, lobise natukene, kuula ära toost ja seejärel võid vaikselt välja hiilida. Su ülemus mäletab, kas sa käisid või mitte, aga ta on liiga hõivatud, et märgata, millal sa lahkusid.

Ole leidlik

Oled sa siis piisavalt kvalifitseeritud või mitte, sa said selle töö, sest keegi märkas sinus vajalikke omadusi. Tõesta neile, et nad ei eksi. Võta appi oma mineviku kogemused, teadmised ja haridus ning ole leidlik.

Ära karda rääkida

Oled millegi üle õnnetu? Mõni projekt või ülesanne ajab sind segadusse? Sul on hea idee, mis tuleks ettevõttele kasuks? Ära karda sellest rääkida. Kõik hindavad sinu julget sõnavõttu ja tea, et ka kõige lihtsam viis saada abi, on seda ise küsida.

Haara initsiatiiv enda kätte

Kui asjad ei liigu, haara ohjad enda kätte või räägi kellegagi, kes on võimeline seda tegema. Kui sina seda ei tee, siis kes veel?

Ole aus

Valetamine ei aita kellelgi kuhugi jõuda või vähemalt pole see aus. Ole aus selle koha pealt, kui palju sa vaeva näed, kui suur on su koormus, millised on su oskused ja vajadused. Su ülemus hindab su ausust ja saab sind vajadusel aidata.

Täida soovid

Kui ütlesid, et teed midagi ära või sulle anti mingi ülesanne, siis tee see ära. See on üsna lihtne tegelikult.

Ole loominguline

Sel on põhjus, miks ülemused soovitavad sageli mõelda kastist välja poole. Loomingulisus on paljude asjade puhul võtmesõnaks ja võib aidata sul luua midagi erilist.

Ole tänulik

Kõigile meeldib, kui neid armastatakse. Sulle ju meeldib ülemuselt tagasisidet ja kiita saada ning see kehtib ka vastupidi. Kui ta jätab sulle pisikese kingituse, teeb komplimendi või jagab head nippi, täna teda isiklikult, e-kirja teel või käsitsi kirjutatud kirjas.

Anna teada, kui midagi saab tehtud

Kui oled projektiga mingi suure hüppe teinud või sellega lõpetanud, anna sellest kõigile osapooltele teada. Sa ju tahad oma töö eest kiita saada, või mis?

Ole meeskonnamängija

Oluline on enda eest seista, aga ära jää asjadest kõrvale. Tööta koos oma kolleegidega ühise eesmärgi nimel.

Vaata, et töö ja eraelu oleksid tasakaalus

Su ülemus küll eeldab, et sa teeksid hästi tööd ja oleksid produktiivne, aga ta ei taha, et sa kontoris elaksid. Tasakaalus töö ja eraelu suhe muudab sind nii kodus kui ka kontoris rõõmsamaks inimeseks ning lõppkokkuvõtes võidavad sellest kõik.

Allikas: Popsugar