Noore ettevõtja kategooriat valitakse Rootsi äriauhinna konkursil esimest korda, auhinna initsiatiiv tuli Swedbankilt, kes pani aasta parimale noorele ettevõtjale välja ka eriauhinna, milleks on õppereis Rootsis asuvasse Ice Hoteli ning kohtumine selle looja Yngve Bergqvist`iga.

Žürii sõnul vääris kõige enam tiitlit just Anni Arro, kes on oma ettevõtlusvaimuga heaks eeskujuks paljudele noortele äri alustajatele.

Lisaks noorettevõtja auhinnale anti välja auhinnad veel kahes kategoorias — kõige kiiremini kasvav Rootsi ettevõte Eestis ning sotsiaalselt vastutustundlik ettevõte.

Esimese tiitli pälvis Pärnumaa metallitöötlusettevõte AQ Lasertool, mis on näidanud jätkusuutlikku kasvu nii käibe, kasumi kui ka töötajate osas.

Ettevõtte ühiskondliku vastutusega seotud tegevuse auhinnakategoorias valis žürii võitjaks Advokaadibüroo Soraineni, projekti „Noored Kooli“ eest. Sorainen on andnud suure panuse Eesti ettevõtte ühiskondliku vastutuse arengule ning on žürii sõnul heaks eeskujuks teistele firmadele oma ettevõttekultuuriga.

Konkursile kandideeris kokku 29 ettevõtet.

Rootsi Äriauhind 2010 žüriisse kuulusid Rootsi suursaadik Eestis Jan Palmstierna, Swedbanki Eesti juht Priit Perens, Kristiina Sikk Rootsi Kaubanduskojast, Anastasia Nekrasova Rootsi Instituudist, Piret Hedin Sida Läänemere-büroost ja Mantas Zalatorius Rootsi Eksportnõukogust.