Inetu kõnekeel

„Mul oli assistent, kes ei suutnud lausuda paari lausetki, ilma et poleks vahepeal öelnud “nagu”. Kinnisvaraäris peab aga suhtlemine ja müümine sujuma nagu sulavõi ning kui seda koguaeg parasiitsõnadega rikkuda, ei kõla sa usaldusväärselt ja targalt.” (Dawn, kinnisvaramaakler)

Liigne suhtlemine

„Oli üks naine, kes saatis mulle pidevalt sõnumeid stiilis “ma ei jõua su homset koosolekut ära oodata”. Ehkki tema entusiasm oli tore, ei ole kunagi sobiv nõnda ülemusega sõnumeerida, kui tegu pole just ülitähtsa ja töösse puudutava küsimusega ning ligipääs meilikastile puudub.” (Ryan, ettevõtja)

Kõrvalised tegevused

„Ma ei talu, kuidas kõik juurapraktikandid koguaeg MSN-s istuvad. Kas nad tõesti arvavad, et ma ei märka seda? Ma ei maksa neile selle eest!” (Carla, advokaat)

Rumalad küsimused

„Endine assistent esitas mulle pidevalt küsimusi, millele ta oleks ka ise vastuse leidnud. Ta uuris, milline on valuutakurss ja kus asub mõni hoone. Ära raiska mu aega oma rumalate küsimustega, millele ka Google edukalt vastuse võib anda!” (David, finantsanalüütik)

Töölt viilimine

„Üritustekorraldajad veedavad suurema osa oma õhtutest ja öödest üritustel ja pidudel, kuid peavad siis juba järgmisel hommikul tagasi töölaua taga olema. Nii et kui endine assistent end mitmel korral pärast üritusi haigeks kuulutas, ajas see mind kohutavalt närvi. Meie olime ju samuti öösel kohal, kuid suudame end hommikul tööle vedada!” (Trevor, üritustekorraldaja)

Lohakas grammatika

„Pean alati uute töötajatega läbi rääkima, kuidas meile ja märkmeid kirjutada, sest nad teevad hulgaliselt grammatilisi vigu. Lugege oma töö üle, inimesed!” (Lindsay, reklaamijuht)

Hilinemine

„Mul oli üks väga hea töötaja, kuid ta jäi alati viis kuni kümme minutit hiljaks. See ei pruugi millegi erilisena tunduda, kuid need minutid kogunevad ju tundideks ja tunnid tööpäevadeks. Hilinejale võib tunduda, et teised ei märka, kuid märkavad küll.” (Michael, veterinaar)

Vahelesegamine

„Mind häirib kõige enam see, kui töötaja segab mulle vahele, kui parasjagu midagi seletan. Lase mul lõpetada ja esita siis oma küsimus! Kas seda siis mitte juba algkoolis ei õpetatud?” (Chelsea, kirjastaja)

Motivatsioonipuudus

„Medõed peavad olema energilised ja positiivsed, et ka patsientide tuju parandada. Kord oli mul praktikal inimene, keda lihtsalt ärritas, kui ta pidi toolilt püsti tõusma ja midagi tegema. Arvan, et ta oli lihtsalt vale eriala valinud ning ütlen seda ka igale võimalikule tööpakkujale, kes äkki helistab ja tema kohta küsib. (Alexandra, medõde)

Enda ületähtsustamine

„Ma vihkan seda, kui töötajad arvavad, et nende aeg on väärtuslikum, kui minu oma. Nii et kui keegi palub mul koosoleku edasi lükata, keeldun alati. Ma ei taha nõme ülemus olla, kuid nii need asjad lihtsalt ei käi.” (Marty, produtsent)


Kui oled ülemus, siis mis sind enim närvi ajab?

Allikas: allwomenstalk.com