Selleks, et mitte liiga palju aega raisata, võiksid sa need asjad kohe selgeks õppida:

1. Ole vait ja kuula

Inimestele meeldib rääkida, säutsuda, sõnumeid saata, jagada, postitada, kommenteerida... Ja seda rohkem, kui kunagi varem. Enamasti on selle taga soov saada tähelepanu, end paremini tunda, lihtsalt mingit tegevust leida või esineda. Tea, et selle kaudu ei õpi ega saavuta sa midagi muud.

2. Ära karda riskida

Keegi ei sunni sind midagi siin maailmas tegema ja see on ju hea. Sa ei naudi ega hinda ka ühtegi asja, mis on sulle lihtsalt sülle kukkunud. Rõõmu tekitavad ikka need asjad, mille nimel oled pidanud riskima või vaeva nägema.

3. Millal tegutseda?

On olemas hetked, mil peaksid tegutsema ja hetked, mil tasuks istuda ja jälgida. Õige valiku tegemine võib muuta nii mõndagi.

4. Tee vähem

Liiga paljud inimesed proovivad olla head mitmel alal või teha olulisi valikuid liiga vähese informatsiooni põhjal. Mõlemad on valed strateegiad. Just proovimise ja läbikukkumise kaudu õpid sa mõistma, milles sa hea oled ja milliseid tegevusi sa naudid. Leia enda jaoks see üks asi ja keskendu sellele, et oleksid just selles parim.

5. Kui vähe sa tead?

Noorena tundub nagu sa teaksid juba kõike, aga ühel hetkel saad sa aru, et see pole tegelikult tõsi. Sa saad aru, et sa ei tea tegelikult midagi... ja kui vähe see loeb.

6. Vaata reaalsusele otsa

Soovid, unistused ja fantaasiad on head, kui oled laps, aga kui vanemaks saad, õpid ka, et elul on sageli sinuga teised plaanid. Head asjad tulevad ikka nende inimeste juurde, kes tahavad, et asjad oleksid teistmoodi.

7. Ole siiras

Keegi ei saanud edukaks lihtsalt seetõttu, et proovis olla nagu kõik teised. Kui järgid teiste harjumusi, rutiine, põhimõtteid või eluviisi, oled lihtsalt kloon. Ole piisavalt julge, et käia oma rada. Jää endale kindlaks ja ole siiralt sina ise.

8. Edukus on vaenlane

Edukus toidab liigset enesekindlust ja muudab sind ülbeks. See paneb sind fakte ignoreerima ja eesmärgini kiirustama. Lisaks tõmbab see ligi konkurente. Seetõttu on just edukus iseenda vaenlane.

9. Tee häid valikuid

See võib kõlada šokeerivalt, aga tegelikult saad sa kontrollida ainult ühte asja: sinu enda valikuid. See on kõik. Ainus viis oma elu muutmiseks on teha häid valikuid. See loeb kõige rohkem.

10. Pea oma sõna

Kõik inimesed räägivad sellest, kui oluline on tööeetika, aga tegelikult tähendab see hoopis seda, et teed seda, mida sa lubasid.

Allikas: Entrepreneur